Вучић подрива формирање нове Владе Црне Горе, користи све моделе да у кључним ресорима постави људе од свог поверења или да, у супротном, Влада не буде формирана

365

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић јавно је данас позвао председника Србије Александра Вучића и његову власт да престану са уплитањем у формирање нове црногорске Владе, “којим настоје да заштите позиције Мила Ђукановића”, јер тиме угрожавају односе два народа и будуће односе две државе.

Веселиновић, у писаној изјави, истиче да је врло јасно, “што показују јавне и нејавне активности амбасадора у Црној Гори Владимира Божовића”, да власт у Србији користи све моделе да у кључним ресорима постави људе од свог поверења или да, у супротном, Влада не буде формирана.

 “Посебан удар режимских медија у Београду, који су само логистичка подршка, уследио је након изјаве будућег мандатара Здравко Кривокапића о чврстим везама Вучића и Ђукановића. Режимски медији из минута у минут пласирају политичке смицалице, из кухиње Бебе Поповића, како би Кривокапића прогласили противником и непријатељом Срба”, указује Веселиновић.

Према његовом мишљењу, тај удар усмерен је и на владике и свештенство Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори, што је апсурдно.

Мешање у формирању црногорске владе на страни Мила Ђукановића је залагање за организовани криминал, приватну државу, аутократију, али и за потирање СПЦ у Црној Гори. Вучић нема мандат од грађана Србије да то ради, упозорио је Веселиновић.

(Фонет)

НСПМ