Вјоса Османи: Тачи и Вучић инсистирају на постизању споразума ове године „након тајних преговора у трајању од годину и по дана“, али то не подржава ни народ ни влада Косова

879

Посланица Демократског савеза Косова (ЛДК) у косовском парламенту Вјоса Османи оценила је да је председник Косова Хашим Тачи „лагао“ када је рекао да га је за идеју о прилагођавању границе инспирисао покојни председник Косова Ибрахим Ругова, преноси данас приштинска Коха.

„Ово није први пут да председник Тачи помиње ово, али то је чиста лаж и може се лако потврдити“, оценила је она наводећи да је ЛДК објавиио низ докумената који доказују управо супротно.

Она наводи да је објављена заклетва председника Ибрахима Ругове 2004. године, када се заклео да ће штитити територијални интегритет Косова.

„Ругова је то рекао и почетком деведесетих, он је јасно ставио до знања да је то стара српска идеја и да има руску подршку, али да је Косово непрестано одбацује“, оценила је Османи.

Она је указала како председници Косова и Србије, Тачи и Вучић, инсистирају на постизању споразума ове године, „након тајних преговора у трајању од годину и по дана, али то не подржава политичко окружење на Косову, ни народ ни влада“.

(Фонет)

 

http://www.nspm.rs/hronika/vjosa-osmani-taci-i-vucic-insistiraju-na-postizanju-sporazuma-ove-godine-nakon-tajnih-pregovora-u-trajanju-od-godinu-i-po-dana-ali-to-ne-podrzava-ni-narod-ni-vlada-kosova.html