Крах туристичке сезоне у Црној Гори

916

Пише: Мишо Вујовић

Традиционална инернтност, нељубазност, скок цена, нехигијена, непријатности које минулих година доживљавају туристи последица су овогодишњег краха туристичке сезоне у Црној Гори.

Све наведено резултирало је да српски мазохизам почиње лагано да јењава што потврђује драстичан пад посете туриста из Србије. Срби су постали окупатори, а не ослободиоци по најновијим ставовима званичне Подгорице. Кампања “Никад више осамнаеста” и даље траје кроз разне облике шизофреније и менталних испада неког исфрустрираног света из јавног живота. Пауза србофобије препоручује се у време туристичке сезоне када мрским Србима треба узети паре. Због такве атмосфере али и неприступачних цена гости из Србије ове године су посустали што је узроковало пуцањем туристичке сезоне. О ценама услуга на црногорским плажама сведочи досетка да је јевтиније лећи на неку популарну старлету него на лежаљку.

 

Још деведесетих сам предлагао туристичким посленицима да саграде на уласку у Црну Гору неколико хала за кварцовање, узму туристима паре, издају им потврду да су летовали и врате их кући. Да се не муче ни једни ни други.

Угледни београдски хирург са супругом је пре недељу дана путовао на краћи одмор суочивши се са непријатношћу на граничном прелазу Гостун. Граничном полицајацу засметало је што је заваљен на месту сувозача у сопственом возилу прекрстио ноге. “Полицајац Јеврић ми се са таквом дрскошћу и претњом у гласу обратио због прекрштених ногу у сопственом аутомобилу да сам имао осећај да је желео да изазове инцидент, нашта се умешао његов колега Мујовић упадицом – Наплати му 1500 евра па неће дићи ни главу а камоли ноге“, прича овај познати хирург.

Судећи по оваквој добродошлици госта који ће свакако за мање времена потрошити више од просечних 55 евра, колико се сматра да троше људи из Србије, кампања “Добро, боље домаће” у сваком сегменту је неистинита и сведена је на малу психолошко маркетиншку манипулацију. Чињенице су неумољиве и донекле освешћујуће да се све више грађана Србије у Црној Гори не осећа домаћим и добро дошлим као раније.

Уз отпадничко понашање званичника црногорском обалом царује већ годинама огромна количина смећа и отпада што додатно револтира туристе али и грађане Црне Горе чији је већински став је у дубокој колизији са званичном политиком.

Међутим ко данас пита већину која је механизам у рукама владајућих мањина. У Црној Гори са континуитетом од бољшевизма до клептократије.

 

Ин4С