КРВАВИ РАТ КЛАНОВА: На припаднике “кавача” пуцале вође “шкаљараца”, ухапшен Милић Шаковић

966

Подгоричанин Милић Миња Шаковић, који важи са висококотираног члана “шкаљарског” клана ухапшен је у четвртак око 14 часова у Подгорици.

Шаковић се сумњичи да је 27. марта 2016. године у Котору покушао да убије Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Кривичном пријавом обухваћене и наводне вође “шкаљарског” клана, Игор Дедовић и Јован Вукотић, који се сумњиче да су са Шаковићем покушали убити два члана “кавачког” криминалног клана.

“Наиме, на једном паркинг простору у насељу Раките у Котору, наведеног датума, осумњичени су пресекли својим возилом пут оштећеним лицима која су се такође кретала возилом, којом приликом је Ј. В. из ватреног оружја у правцу М.Р. испалио већи број пројектила.

В. С. и М. Р. су успели да изађу из возила и да се удаље у правцу оближње пекаре, којом приликом су М. Ш. и И. Д. у њиховом правцу, сваки из засебног оружја, испалили више пројектила, док је истовремено и Ј.В. пуцао у правцу оштећених, саопштено је из полиције.

Том приликом, додаје се, осумњичени су се вратили у своје возило и удаљили се у непознатом правцу.

Ступар је том приликом задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот, док је Радоњић остао неповређен.

“Након извршеног увиђаја на лицу места и изузетих предмета и трагова, који су били предмет вештачења, службеници Сектора криминалистичке полиције и ОБ Котор предузели су већи број активности у координацији са Виши државним тужилаштвом у Подгорици. Осумњичени М. Ш, Ј. В. и И. Д. су припадници једне организоване криминалне групе.

На основу свих прикупљених персоналних и материјалних доказа, у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгрици, у четвртак је М. Ш. лишен слободе, док су кривичном пријавом обухваћени Ј. В. и И. Д. због постојања оноване сумње да су као саизвршиоци извршили тешко убиство у покушају на штету В. С. и М. Р., додаје се у саопштењу полиције.

 

http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:776110-КРВАВИ-РАТ-КЛАНОВА-На-припаднике-кавача-пуцале-вође-шкаљараца-ухапшен-Милић-Шаковић