Миланко Шеклер: Права истина о операцији “Омча”

1150
Миланко Шеклер

Писао сам ове зиме, један аналитички текст поводом афере “ношења вешала” на протестима опозиције, под називом “Поглед кроз вешала или вешала као симбол окупације и слободе” (ОВДЕ https://bit.ly/2LILk8Y), а као реакцију на тадашњу изјаву Биљане Поповић Ивковић, државног секретара у МУП-у Србије, поводом тог догађаја, која је гласила, цитирам: „Не само да вешала уносе немир и страх код грађана, већ буде девијантне личности, манијаке и полусвет (моје подвлачење) и поручују да је демонстрација насиља легитимна и да су монструозни злочини дозвољени у Србији!“

Сложем се са том изјавом, увек мудре Биљане Поповић Ивковић, и то нарочито овим подвученим делом (подвученим од стране моје маленкости), и још бих само додао једно мало појашњење: “Као и “она” вешала, тако и “ова” ваша “Омча” уноси немир и страх код грађана, и такође буди девијантне личности, манијаке и полусвет (и то да нешто делају)”!

Само што сада власт ове земље (а не као зимус опозиција са пластичним вешалима!), организује цео перформанс са “омчом”, од почетка до краја (ако буде краја икада!)! Ма, рекао бих, нема за “напредњаке” данас (као и некада за радикале) ништа делотворније и боље, без призивања примитивне, просте и јаке симболике, оне исте, коју су призивали Шешељ, Николић и сам Вучић, возикајући се некада по босанскохерцеговачким ратиштима, џипом на чијој је хауби била постављена људска лобања!

Они су тада, реагујући на снажну осуду јавности, рекли да људска лобања није права већ пластична, исто као што су и ономад из опозиције одговорили да вешала нису права, већ пластична! Рекох, симболика је важна! А код симболике је најважније да се њеном “дозираном и стручном употребом”, широким народним масама (председник Вучић би рекао “плебсу”), дигне тензија, јави страх и крене паника! Као и уплашене овце, тако и уплашени “плебс”, тад постане мек ко вуна! А шта више може да уплаши “плебс”, од чињенице да је и “најмоћнији први човек државе Србије” животно угрожен (и поред све те своје огромне моћи), а где неће бити угрожен он сам (народ или плебс), који је још и немоћан, слаб, сиромашан, бедан, јадан и гладан! “Плебс” (као и овце), тако уплашен(е). у тим тренуцима само ослушкују меденицу (звоно) овна предводника (или речи вође), и иду за њим без поговора, па макар то било и право на линују клања или шишања!

Сада ћу вам изнети моју “верзију” истине о тајној операцји “Омча”, ставку по ставку вам описати, како је настала, од стране кога, и ко је први кренуо у реализацију “нове тајне операције у специјалном рату против Србије”, “које су праве намере и стварни циљеви водећих држава НАТО пакта”!

1. Појава текста “Омча за Србију” у Вечерњим новостима” од 21.07.2019.године

Све креће појавом текста под називом “Омча за Србију”, у “Вечерњим новостима” од 21.07.2019. године, потписаног од стране аутора под именом и презименом: Љубан Каран (што би рекао мој пријатељ и боем: Види се бре да је овај текст писао неко, да простите, ко је и “Љубан” и “Каран”). Шалу на страну, пошто у Краљеву нисам био у прилици да се директно распитам о коме се ради, односно ко се крије под именом и презименом Љубан Каран, распитао сам се мало код свог старог и верног пријатеља “Гугла”! Господин Каран је 2006. године, објавио књигу под именом “Био сам официр КОС-а”, у којој је наводно, овај потпуковник КОС-а у пензији први открио начин рада КОС-а, и податке из архива КОС-а! Такав приказ књиге, већ говори много и о књизи и о аутору! Тајне ове врсте посла, прави професионалци и патриоте никада не износе! Књига је коштала 499 динара,имала је 206 страна, а сада је можете добити и за свега 424 динара! Рекао бих за ову књигу, ограђујем се, гледано само по њеној цени, да се ради о “Информеру” међу књигама! Ценовној повољности његових књига му не може прићи нико, па чак ни чувене Шешељеве књиге “на метар”, па чак ни они стари приручници о “основама марксизма и радничког самоуправљања” скоро непознатих аутора, које више никога не интересују! И оне су скупље од ове! Такође можете наћи и један његов број “аналитичких текстова”, који су мени били толико “наивни и смешни”, да сада коначно имам “чврсте доказе”, и свој лични став, зашто је морала да онако брзо пропадне и СФРЈ и Србија! Ако су тако “виспрени и умни” били први официри КОС-а, шта очекујете од државе коју такви штите!

А сада, ред је, да проговорим коју реч и о самом тексту! Бићу максимално кратак! Цео текст је једно велико ништа! Из њега сигурно нећете сазнати “ништа ново”, али ћете зато читатити много тога “ни о чему”! За мене је просто невероватно, и граничи се са једном врстом “генијалности”, да је могуће написати толики текст, о нечему што је наводно “тајно и опасно”, и угрожава државу Србију и њену садашњу власт, а да у самом тексту све време пишете и набрајате, претарајући се да су то потпуно нове чињенице, а не догађаји и ствари из задњих неколико година, о којима, сваки “искуснији” боем и редовни посетилац боемских кафана, зна више од самог аутора, па чак, и свака виспренија “баба сера” (ово кажем без намере да увредим “баба сере”, већ са дужним пијететеом према њиховом тешком послу), која док чека да што љубазније и сервилније услужи муштерије, да би тако зарадила који динар бакшиша више, убија време, седећи у ћошку за столом, читајући најгору таблоидну дневну штампу, по цели целцати дан! Наравно, “баба сера” не купује сваки дан све те силне таблоиде (било би прескупо!), већ до свог “извора информација” (српских таблоида), долази тако што их проналази у клозетима, остављене и заборављене, иза њених (тоалетних) и “таблоидних”, задовољних корисника! Понекад фали по неколико страна, али то “баба серу” не узнемирава много! Приметила је “баба сера”, да тим врстама новина, чак и када недостаје велики део текста, садржај је и даље кристално јасан и разумљив! Ретко се деси, да је неки текст несхватљив, чак и ако му фали и више од пола садржаја! Јер, “баба сера” се одавно научила и зна, да и у таблоидима, као и у њеном тоалету, “садржај уопште није битан”, јер је “у принципу” увек исти (меки или тврђи), као и последице које такав увек исти садржај оставља иза себе, и то како у таблоидима (отуд ваљда и оно “жута” штампа), тако и тоалетима! Другим речима, садржај је потпуно небитан, како за власника и творца таблоида, тако и за њу, као одговорног лица и творца стања у тоалету! И као што “баба сера”, сваки дана, по неколико пута очисти тоалет од “садржаја” (без обзира какав је) од тог дана, тако и одговорни уредник и власник таблоида, очисти своју редакцију поподне, сваки дан, око 5 часова, од “целокупног садржаја таблоида предходног дана”, тако што сав тај “таблоидни садржај” пошаље по целој Србији, да се дистрибуира и прода по цени “велике нужде” (“Информер” се уклапа и у цену мале нужде) у јавним тоалетима, а “нови а увек исти стари садржај” креће да се ствара већ од раног јутра следећег дана!

Дакле, “тим и таквим, горе описаним опасним садржајем”, крећу да се од момента објављивања текста у “Вечерњим Новостима” баве сви “најозбиљни” (читај најгори и најпримитивнији) прорежимски и провладини медији у Србији (То су они медији, који су “независни од државе и народа Србије, а зависни од приватних власника и власти у Србији“)!

Ево испод линка на коме можете прочитати цео поменути текст, а испод линка је и сам “садржај” текста!

https://bit.ly/312sQUt

2. У преамбули самог текста текста у “Вечерњим новостима”, као и простом провером преко “гугла”, откривам да је исти, потпуно идентичан текст, са истим насловом и од истог аутора објављен још 3 дана пре, тачније 19.07.2019. у недељнику “Печат”, број 578. Ево линка за текст: https://bit.ly/2Y5M3r5

3. Шта је заједничко “Вечерњим новостима и “Печату”? Важно је знати, да је оснивач, дугогодишњи уредник и власник недељника “Печат”, био (и остао) Милорад Вучелић. Да, да, онај исти високи фунционер СПС-а, и уредник РТС-а у својим најгорим данима: када је био потпуно под контролом СПС-а, и када се нико од опозиције није могао појавити ни у једној емисји РТС-а, сем у “пљувачким и нападачким СПС памфлетима”! Али Милорад Вучелић се није придржавао такве уређивачке политике у свом недељнику, већ је напротив, показивао висок степен независности и неутралности, са израженим неговањем објективне и аргументоване критике и власти и опозиције.

Дакле, “Печат” је био недељник који сам годинама редовно куповао и читао. Променом власти 2012. године, “Печат” и даље неко време задржава критички тон и према потезима “напредњачке” власти, на готово идентичан начин, како је критиковао и потезе предходне власти “жутих”! А онда временом, почиње да мења уређивачку политику “Печата”, и екипа врхунских сарадника полако се осипа! У овом тренутку је то, и на моју велику жалост, само сенка некадашњих новина!

Али за ту своју “нову уређивачку политику2, Милорад Вучелић добија и заслужену велику награду! СНС га успешно “поставља” на позицију главног уредника “Вечерњих новости”! И он онда формално “напушта” позицију главног уредника свог “Печата” због више него очигледног сукоба интереса!

И ето зашто је онда Вучела, један маргинални текст из маргинализованог “Печата”, објавио у увек тиражним и утицајним “Вечерњим новостима”, и потом координацијом и вештим спиновањем и управљањем се тај текст тумачи и представља као права слика и дијагноза тешке позиције садашње власти у Србији, против које се удружило и кусо и репато, само да нам униште Србију, и то тако што хоће прво да нам униште СНС власт и нашег Слобу, пардон Вучића! Оно што је права тајна операције “Омча”, то је питање, како то да водеће земље НАТО пакта, које Вучић представља све време као своје највеће пријатеље, са којима има најбоље могуће пријатељске и искрене везе од када постоји планета земља и на њој Србија, сад одједном хоће да га униште, и то заједно и синхронизовано, сарађујући са лидерима опозиције у Србији, али и Тачијем, Хитлером, фашистима, ескимима, произвођачима замрзивача на чврсто гориво, уз несебичну помоћ Хилари и Била Клинтона (ономе истом Клинтону који га је не тако давно тапшао по рамену, и хвалио на сва уста, као “мудрог” српског политичара, док му је Вучић за узврат дао лову за председничку кампању његове жене Хилари – “зато што је паметан” ! Е то стварно нико не зна. То је практично једина права тајна “тајне операције Омча”!

Насловна страна Информера (17. 2. 2017.)

Мени је лично веома интересантно још једна чињеница, а то је да још увек можете прочитати текст на сајту “Печата”, од 05.09.2011. године, од Николе Врзића, под називом “Викиликс, америчке депеше и српска политичка каљуга”! (ево линка тог текста: https://bit.ly/2YjYvPa). Ту можете прочитати како су Николић и Вучић “цепали Српску радикалну странку” у сарадњи са америчком амбасадом, која је улога била Мирослава Мишковића у томе, какви су били утисци службеника америчке амбасаде са оснивачкое скупштине СНС-а у Сава Центру, а да не причам о понашању дотадашњих врхунских издајника на челу са Тадићем, чије је позиције ентузијастички преузео сада СНС,итд, итд”! Читајте сами о томе! Нећу да губим време на детаље, а у тачност тих депеша, најбољи је доказ упорност америчког правосуђа да дође до “главе” Џулијана Асанжа по сваку могућу цену! Зашто би то радили да су “објављене дипломатске белешке” фалсификат и лаж!

4. Након објаве текста у “Вечерњим новостима”, прорежимски таблоид “Ало”, сутрадан, односно 22.07. 2019. године, без имена аутора тог текста (иза тог “текста” не би стала ни она моја “баба сера”!), “диже лествицу” на још виши ниво и објављује текст (ево линка https://bit.ly/2Gs9akM) под насловом: БИА ИЗДАЛА ДРАМАТИЧНО САОПШТЕЊЕ! ВУЧИЋ ЈЕ У ОПАСНОСТИ! Покренута операција “Омча”, активиарни СПАВАЧИ!

Прво одмах проверавам званични сајт БИА (безбедоносно-информативне агенције) Србије (линк за сајт: https://bit.ly/2MoL7az), и видим да не постоји никакво саопштење те агенције, и да се последња вест односи на “Конкурс за упис студената на прву годину мастер академских студија на академији за националну безбедност”, а пре тога је стара вест од 13. маја ове године, када је директор БИА Братислав Гашић примио пензионисане колеге поводом дана агенције БИА!

Нигде ни трага од некаквог саопштења БИА, или бар, што је за очекивати, званичан деманти ове, очигледно потпуно лажне вести о саопштењу БИА.Замислите да је рецимо дневни лист “Данас” објави неки текст са насловом БИА ИЗДАЛА ДРАМАТЧНО САОПШТЕЊЕ: ВУЧИЋ ПЛАНИРА ДА УБИЈЕ ЗОРАНА БАБИЋА, а онда иза тога објаве потпуно озмишљену вест? Интересује ме, да ли би БИА у том случају ћутала, или би реаговала? Зашто онда сада ћути?

Таблоид “Ало”, додуше максимално банализује почетни текст (из “Вечерњих новости”), који му служи само као “предложак, предигра и инспирација”, и од њега прави памфлет који је “прави правцати наркотик ” за широке народне масе (или по Вучићу “плебс”).

На овом месту ћу вам анализирати само најинтересантније делове овог изузетно успелог, чак и за таблоидна мерила, “смрдљивог садржаја”. Ево како звучи завршни део текста где “незнани јунак” српског таблоидног новинарства износи, максимално поједностављен (за потребе “залуђивања” народа) оперативни део “тајног плана Омча” за уништавање Србије, под називом:

“АКЦИЈА У СЕДАМ КОРАКА (У загради, иза сваког изнетог “корака” се налазе и тумачење моје маленкости):

1. Циљ је остваривање плана пуне косовске независности (А чији је то циљ? Да ли је то циљ свих циљева, и то свих српских западноевропских пријатеља, који су по речима председника Србије, и његови лични пријатељи, то је сваком јасно одавно, сем председнику Србије. Да ли је можда ова изнета теза, уједно и циљ садашњег председника Србије и ове власти?)

2. Рад на врбовању кључних генерала у војсци и полицији који би у датом тренутку требало да откажу послушност државном врху (Ово је по мени смишљена припрема јавности Србије, и то од стране садашње власти, а не наших непријатеља из Европе, да уколико у неком моменту, јавност Србије не буде довољно анестезирана, и ипак “провали” да је у току пуно признавања независности Косова, па то изазове патритску и људску реакцију неких часних официра, да они могу те родољубе одмах да затворе и елиминишу, под оптужбом да су они ти “врбовани” генерали, и издајници Србије! Тиме се превенира могућност да народ масовно подржи и стане на страну патриота и родољуба).

3. Појачаће се притисак на Србију преко опозиције, а постоји и могућност изазивања планских сукоба са органима безбедности (Овом ставком се у ствари унапред оптужује свака активност опозиције као издајничка, а свака примена силе против опозиције, ће бити сведена под борба против унапред “планираног сукоба” од стране издјаника који раде за НАТО земље)

4. Ако се ствари одуже, пробаће да остваре хрватски сценарио и направе нову “Олују” (Овом ставком се “пацификују” и држе у тензији и неизвесности сви преостали Срби на Косову, да случајно у моменту признања Косова од стране Србије, не буду масовно покренули неку акцију против садашње власти. Садашња власт прети србима на Косову, неком наводном “новом Олујом”, која их може задесити, ако случајно не буду подржавали и мирно прихватали све потезе ове власти).

5. Економско урушавање Србије, подршка социјалним немирима (овом ставком се утиче на широке народне масе у Србији, да је једини гарант економске стабилности садашња власт, и да би сваки њихов одлазак са власти, односно подршка неком другом да дође на власт у Србији, значи крај нормалног живота, уз обавезну глад, беду и јад!)

6. Криминализација председникових најближих сарадника и чланова његове породице (Ово треба да унапред ослободи од одговорности и кривице, било ког сарадника председника Србије и његових најближих чланова породице, јер ће свако обелоданивање неког њиховог потенцијалног “кривичног или прекршајног дела” (крађа, проневера, куповина дипломе, намештање посла, провизија, корупција тд.) бити унапред декриминализована и сведена под покушај “издајника” да руше Србију. На пример, напад на “диплому” Небојше Стефановића, на докторат Синише Малог, на “пословне” позјамице оца Небојше Стефановића, на “раст” империје председниковог кума, на рушење у “Савамали” итд)

7. Активирање “спавача” у редовима владајуће коалиције (Овом тезом се унапред превенира, било које “инсајдерско” откривање прљавог веша из сопствених редова, и своди на издају Србије. На пример, ако је Владимир Ђукановић стварно решио да више не “штити” криминалне активности његових страначких колега из СНС-а, овом тезом ће бити проскрибован као “плаћеник и сарадник и издајник, који ради за НАТО земље).

При крају овог текста, односно “смрдљивог садржаја” се налази још један пасус, који ћу цитирати, и уједно га, паралелно, са својим речима, које се налазе у заградама коментарисати:

Не треба им јак лидер, неко иза кога стоји више од половине грађана (ово је лажни опис Александра Вучића – а и тврдња је лажна, јер нема он половину него највише четвртину грађана који га подржавају!), треба им неко ко ће без поговора реализовати њихове жеље (ово значи да ако се из неког разлога појави нека нова смислена алтернатива ове власти – он ће одмах бити оптужен да је старни послушник и издајник). Зато производе константне кризе, подржавају сваки сукоб за распиривање протеста на улицама, у чему им помаже део опозиционих лидера који су зарад личних интереса спремни на све не би ли дошли на власт (Овом реченицом се “криминализује” и оптужује за издају, свако јавно демонстрирање и противљење потезима садашње власти, уз оптужбу да је свака појава алтернативе овој власти, настала из опозиционог деловања, или круга независних и угледних интелектуалаца, уствари борба за личне интересе и издају. Пренабрегава се чињеница “да ако је неко спреман на све да би дошао на власт, ништа мањи злочинац није ни онај који је спреман на све да остане на власти!). Осим домаћих политичара, ту учествују и тајкуни, којима Вучић угрожава пословне интересе (Каква лажна представа о Вучићу као заштитнику државе од тајкуна! Моје питање гласи: зашто би тајкуни помагали опозицију која нема никакву власт и моћ, и на улици је? Ако тајкуни дају новац и помажу опозицију, што је могуће, то је ипак крајње ризично јер можда ти опозиционари неће никада доћи на власт (а има их ко кусих паса!), па самим тим неће моћи да поврате уложено, и да “имају користи од финансирања опозиције”! Зар није много логичније, да тајкуни јуре представнике садашње власти – СНС, и нуде им новац, да би добили разне погодности (од грађевинског земљишта до грађевинске дозволе, да би избегли порез, итд) и тако зарађивали на штету државе. Зар Богољуб Карић није тајкун, чији су жена и брат били на листи СНС посланика у скупштини Србије, и који је био годинама у бекству од закона Србије, а за то време финансирао и подржавао опозиционе активности СНС-а, да би му онда, чим је дошао на власт, СНС узвратио услугу тако што му је дозволио да се врати у Србију и да “разрађује бизнис”! Зар ова власт није ослободила свих оптужби пред законом и једног Станета Суботића Цанета, и вратила га у Србију, иако га је закон ове земље тражио годинама? Зар Миодраг Костић, бивши тајкун “жутих” није давао огромне донације фондацији Драгице Николић, и промовисао СНС власт? Да ли је добијао за узврат неке услуге од власти за то, ја то не знам, али могу само да предпостављам? Колико је коштао повратак она два тајкуна из “бекства” у Србију и ослобађање свих оптужби? Мислим на Цанета и Карића. Немам доказе, само питам, и износим много логичнију тезу од оне изнете у овом тексту, зар не?), али и сарадници страних служби који су убачени у владајућу структуру да је разарају изнутра кад дође време за то (унапред “криминализовање” и оптужба за издају, за свакога ко у неком тренутку пожели да не учествује у некој нечасној работи или проневери, или јавно проговори о томе).

И онда, пошто увек “конац дело краси” наилазимо на задњи пасус, који је прави украс, или трешња на врху ове “смрдљиве” торте. Наравно, та “трешња”, је “необјашњива” појава лично Вучића, односно његовог наводног цитата (али како он није нигде демантовао да је то заиста и рекао, онда остаје да је то истина!), Тај последњи пасус ласи:

“И то људи у Србији треба да знају. И онда када покушате да се борите за Србију, да добијете нешто, притиснути сте и споља и изнутра. И то изнутра што сте притиснути није случајно је и то споља индуковано – рекао је Вучић.”

Ова горња изјава председника Вучића, на самом крају овог “смрдљивог садржаја” од текста, треба да својим ауторитетом “потврди истинитост” свих горе изнетих будалаштина, при чему уопште није јасно, одакле се у једном оваквом непотписаном и ужасном тексту, као неки “Бог са неба”, појављује председник Вучић, да својом кратком изјавом све то потврди! Из самог текста се не види, коме је, када, где и којим поводом дао ову “изјаву”!

Али обзиром да није демантовао да је икада дао ову изјаву, и да нема имена новинара, коме је дао ову изјаву, ја закључујем само једно: ВУЧИЋ ЈЕ ПОЧЕО ДА ДАЈЕ ИЗЈАВЕ САМОМ СЕБИ! А можда је и сам писао овај “садржај”, па га је само на крају “додатно” украсио својом изјавом самом себи! Зашто би онда икоме морао да објашњава, где је нашао, и дао изјаву самом себи!

5. После овог горе описаног “текста” у таблоиду “Ало”, креће права лавина и ширење интернетом! Исти овај “нејестиви” текст из листа “АЛО”, истог дана (22.07.2019.), преноси портал “Еспресо”, уз један мали додатак, на самом почетку текста, у другом пасусу, где се каже, цитирам “Како “Српски телеграф” сазнаје…и онда је даље све од речи до речи исто… Ево линка:

https://bit.ly/2K2q3nq

Видећете касније, зашто је ова мала измена “садржаја” текста важна!

6. Потом овај “нејестиви и бљутави” текст, истог дана, са портала “Еспресо” преноси и портал “а1инфо.нет” (22.07.2019.), такође са оним истим ситним додатком “Како “Српски телеграф” сазнаје… Ево и тог линка:

https://bit.ly/2OlbOzh

7. Сутрадан, 23.07.2019. године, креће даља “разрада” свих предходно објављених “будалаштина” лист “Ало”, и то прво раним јутарњим гостовањем уредника “Српског телеграфа” Милана Лађевића (ето првог разлога зашто се онај додатак “Како “Српски телеграф” сазнаје… веома важан, а биће и важнији….), који у емисији “Ново јутро” на ТВ Пинк, “даље разрађује и филује и филозофира” на исту тему, уз закључак да је Вучић у опасности јер му навлаче омчу око врата!!!

На страну то, што је сваком јасно, да је та омча – омча коју су они сами измислили и створили, а потом и “наменили” за Вучићев врат!

Потом лист “Ало”, истог дана, 23.07.2019.објављује нови текст односно “цревни садржај”, у коме износи детаље са гостовања уредника “Српског телеграфа” Милана Лађевића у емисији “Ново јутро” на ТВ Пинк… Ево линка:

https://bit.ly/32UdtPq

8. А онда, откривам и кључну чињеницу, током ове моје мале “аматерске истраге”, о коренима “тајне операције Омча за Србију”.

Наиме, мојој маленкости пада “на памет” да проверим да ли је још неко некада помињао раније неку “тајну операцију под називом “Омча”, и на моје огромно изненађење и радост, откривам да јесте! Погодите ко и када?

Погодили сте! Наравно, ради се о листу “Српски телеграф”, као и интернет порталу “Српског телеграфа”, који је познат под називом “Република.рс”!!!

И то када? Па веровали или не, још пре целе 2 недеље, односно 14 дана!!! Али тада није изазвана и покренута лавина, као што је успело у другом покушају, то јест сада, а могуће и да је из неког разлога, намерно тадашњи план одложен за неки “бољи тренутак”, то јест сада! Или је “спин” докторима понестало “маште”, па су се сада поново вратили на “операцију омча” поново, да не би морали да измишљају нешто ново!

Машта и инвентивност су крајње органичени ресурси у “српским таблоидима и СНС болидима”!

Дакле, још 09.07.2019. године, лист “Српски телеграф” и портал Република.рс написали су текст под називом “Запад монтира афере Вучићевим најближим сарадницима: Хитно покренутној операцији омча”!

Али видите, иако је најваљена као хитна, “страни фактор”, који је спроводи, а то су водеће НАТО земље са домаћим издјаницима из опозиције, су имале прекид у “хитној операцији Омча”, од скоро 2 недеље! Вероватно су због сезоне одмора, одложили “стављање омче” око Вучићевог врата за целе 2 недеље! Или је можда омча била премала за његову главу, па су чекали да стигне са “Запада” већа омча, одговарајућег броја за тако велику и умну главу!?

Ево линка који приказује најаву постојање операције “Омча” још пре 2 недеље! Интересантни са иницијали аутора текста: Е.С.Т. Ја нисам успео да дешифрујем иницијале.

https://bit.ly/2ycuNRH

А ево и илустрације тог текста, у виду доње фоторгафије, где се види забринуто лице председника СНС, и његових сарадника! Због операције “омче” која је почела! Парастос!

9. Одмах сутрадан, након најаве ове теме од предходног дана (09.07.2019.), портал листа “Српски телеграф”, 10.07.2019. године објављује текст под називом “Запад покренуо операцију “Омча! Разрадили план за слом Србије!” Тај план коментаришу и даље разрађују следеће личности-аналитичари: Дејан Вук Станковић и Небојша Крстић, а потом аутори објављују и обликују разне изјаве премијерке Ане Брнабић, министра Вулина, Горана Весића, министра војни Вулина, Златибора Лончара, Небојше Стефановића и наравно, на самом крају изјаву Александра Вучића, која опет делује као да ју је дао опет самом себи! Изјаве свих наведених непосредних сарадника председника Србије, су тако “обликоване и аранжиране”, да служе као потврда и доказ, да се у Србији спроводи “тајна операција Омча”! Али без обзира, што је то намера, то је и даље тако провидно, примитивно, очигледно….

Ево линка тог текста:

https://bit.ly/2ZcZkL8

10. И сутрадан, 11.07.2019. године, верни, у стопу пратилац листа “Српски телеграф”, поменути дневни лист “Ало”, објављује “редакцијски коментар” под насловом “СЛУЖБЕ СПРЕМАЈУ УДАР НА ВУЧИЋА! Окупља се тим стручњака са каквим се Србија још није суочила, а Шешељ је прозрео ПАКЛЕНИ ЦИЉ”!

Упозоравам читаоце да треба имати јак “желудац”, како би сте могли да “сварите” оволику гомилу “баљезгарије” и то испарзне, а тако смрдљиве! Једно је из наслова заиста тачно “окупио се тим стручњака са каквим се Србија још није суочила”! Наравно, мислим на ове “стручњаке” који су писали овај текст!

Из тог текста бих овде, само цитирао изјаву Војислава Шешеља – болдована (уз моје “неизбежне коментаре у загради):

“Западне службе, које заједно са неким структурама у Србији раде на рушењу режима, убациле су профил Александра Вучића у компјутер (зар није одмах експлодирао!) и на њему сада раде научници (вероватно психолози и психијатри и неуропсихијатри!) с циљем да му пронађу најслабије тачке у менталном склопу (ваљда “металном” склопу), карактеру (зар не би било најбоље да нема карактер – тако би “збунио” компјутер), биографији (где се види да читавог живота није ништа радио сем што је политичарио – а онда је са преко 40 година живота – на своје изненађење – открио велику истину – да се мора радити да би се живело!) и да онда из свих оружја ударе на то” (зашто Шешељ назива Вучића “то”, па није он ствар, побогу, он је ипак човек).

Ево линка тог текста:

https://bit.ly/2SGqI1v

11. И ЗА САМ КРАЈ ОВОГ ТЕКСТА САМ СПРЕМИО ЈЕДНУ ПРАВУ ПОСЛАСТИЦУ ЗА СВЕ ВАС, ДРАГИ ЧИТАОЦИ! То су 2 текста које је објавио дневни лист “Ало”, и то веровали или не, пре тачно годину дана (24. и 25. 07.2018.године!), и то под насловом “СВЕ БИ БИЛО У РЕДУ ДА НЕМА ВУЧИЋА Кусо и репато се удружило против председника Србије, имају само један БОЛЕСТАН ЦИЉ!”, од аутора Василија Поповића, и други под насловом “НИКАД НАМ НИЈЕ БИЛО ГОРЕ” Разоткривени стални напади на Вучића – образац као за Ђинђића! Да ли је КРАЈ исти?” написан од Танјуга!

Мислите да је то случајно!? Обзиром да сам већ рекао да је машта и инвентивност крајње редак ресурс у “српским табдлоидима и СНС болидима”, онда је схватљиво да се овакви “садржаји” уредно преписују и од прошле године, а не само од пре 2 недеље!

Ево и оба линка тих прошлогодиших текстова (ако имате живаца, прочитајте их):

https://bit.ly/2OjG9yi

https://bit.ly/2Zd0LsV

ПОУКА ЗА КРАЈ

Пошто се у данашњој Србији све своди на то, да је било какав покушај да се за неки прекршај или кривично дело, или макар “недолично и неморално понашање” оптужи неко из владајуће структуре, а нарочито неко од непосредних сарадника, пријатеља или чланова породице председника Вучића, прогласи за директан напад на “лик и дело” председника Србије, или за напад на Србију, погледао сам, да ли има сличних ситуација у неким земљама Европе!

И нашао ове примере:

1.”Након вишедневних мучних натезања, немачки министар одбране Карл Теодор цу Гутенмберг је под притиском јавности, научника, опозиције и страначких колега био присиљен да поднесе оставку због плагијата у докторском раду”!

Поштовани председниче Србије, пошто сте већ, по вашој сопственој изјави, постали велики пријатељ немачке премијерке Ангеле Меркел, могли би сте, да уместо да у њеном присуству “зевате” немо у шницлу, питате је следеће питање “Зашто Ангели Меркел није пало напамет да заштити свог министра, тако што би нападе на плагијат његовог доктората” прогласила нападима на њу саму и на државу Немачку!?”

2. “Бивши немачки министар образовања Анете Шаван је у фебруару 2013. године поднела оставку због плагијата свог доктората и тако немачког канцелара Ангелу Меркел препустила непсријатним променама у влади у години савезних избора и додатним нападима опозиције”!

Поштовани председниче Србије, уместо да и даље зурите у ту шницлу, ја бих вам поновио моју молбу, да питате вашу пријатељицу, премијерку Немачке, Ангелу Меркел поново “Зашто јој није пало напамет да заштити свог министра у влади, тако што би нападе на плагијат њеног доктората” прогласила нападима опозиције да дестабилизују Немачку, да је угуше “Омчом”, као и на њу саму и на државу Немачку”!? Можете је и питати зашто није оптужила за то Русију и Путина, као што би сте ви сигурно урадили!

3. “Председник Мађарске Пал Шмит поднео је оставку после афере око докторске дисертације за коју је установљено да представља плагијат”!

Поштовани председниче Србије, могли би сте да господина Пал Шмита питате, зашто је поднео оставку, када је за оптужбе за плагијат свог доктората могао да оптужи опозицију и стране агенте, који хоће да намакну “ОМЧУ” око врата Мађарске?

А што се тиче напада на вашу породицу, која је по вама светиња, односно на “вашег сина или ћерку или било кога члана породице”, ја бих само да вас подсетим, на читав низ текстова, који говоре о члановима породице америчких председника, и то најчешће њиховој малоетној деци, где их новинари прате, са ким се друже, шта раде, сликају их и то објаве, стављајући америчке председнике пред непријатниу ситуацију да морају да “објасне” понашање своје деце!

Ево само дела линова са текстовима на ту тему:

https://bit.ly/32ODj7L

https://bit.ly/2GtSuJS

https://dailym.ai/2Z83Muy

https://bit.ly/2K4Wz8f

https://en.wikipedia.org/wiki/Chelsea_Clinton

https://bit.ly/315YxfJ

https://bit.ly/2ZbSTrJ

https://bit.ly/32TLmQn

https://bit.ly/2MejQr3

Горе можете прочитати како их новинари јуре и сликају и оптужују за “дрогирање, туче, алкохолисање, вожњу под дејством алкохола, сексуалне афере, злоупотребе разне, итд,, при чему их не штити ни то што су малолетни! Тим још горе по њих!

Питам вас, да ли сте се некада као човек питали, зашто се ниједан амерички председник није сетио да за такво писање и понашање штампе оптужи спољне непријатеље, или удар на Америку, или удар на председника Америке, који има за циљ да му створи “притисак” да би попустио у одбрани интереса САД?

Председниче, зато мислим да је крајње време, да када већ тако често у последње време изјавите нешто важно самом себи, да о томе обојица, и озбиљно размислите, и на крају крајева, да коначно или покушате да се помирите сами са собом, или се разиђите, и наставите свако својим путем!

Извори:

1.https://bit.ly/2LILk8Y

2.https://bit.ly/2K3MXdZ

3.https://bit.ly/2LK6jb9

4.https://bit.ly/2GuTDRp

5.https://bit.ly/2YjYvPa

 

http://91.222.7.144/politicki-zivot/prava-istina-o-operaciji-omca-ili-ljubav-vlasti-prema-omci-tom-najvaznijem-delu-starih-dobrih-opozicionih-vesala.html