Митрополит Амфилохије: Нова власт да исцели Црну Гору од „братоубиства и богоубиства”

323

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије рекао је да се нада да ће нова власт Црне Горе бити бити јединствена и да ће помоћи да се „народ и земља исцеле” од, како је рекао „опакијег вируса од короне – братоубиства и богоубиства”, који је „тровао и до данас трује Црну Гору”. Амфилохије је у Горњем манастиру Острогу рекао да се „поново разбуктао огањ вере”, објављено је на сајту mitropolija.com.

„Народ се ослободио страха и устао да брани светиње од безбожника који су својим безакоњем, названим законом о слободи вероисповјести, запретили да ће да отму и себи и својој власти присвоје Божије храмове”, поновио је он.

Рекао је и да „наравно светиње припадају Црној Гори, али не припадају безбожницима него Цркви Христовој која на овим просторима постоји од апостолских времена”. Амфилохије је рекао да су „светиње биле угрожене од наследника оних који су били затровани духом богомржње и братомржње, и који су на братомржњи градили своју власт 1941-1945. године”.

Извор: Стање ствари