Обама је успешно објединио смрт, рат, глад и кугу

30
https://ria.ru/20220310/biolaboratorii-1777416748.html

Љубиша Спасојевић

Да ли је Нобелов комитет приликом доделе награде имао у виду и ове Обамине човекољубиве активности док је, још као сенатор, иницирао изградњу биолабораторија у Украјини

Украјинска „Телевизионная служба новостей“ тврди да је ово фотографија настала током Обамине посете лабораторији у Украјини

Барак Обама је 2008. године први пут изабран за председника САД. Девет месеци потом награђен је Нобеловом наградом за мир. За време његовог председниковања САД су ратовале у Ираку, Авганистану и Сирији. После откривања најновијих информација, поставља се питање није ли Обама постао нобеловац због својих заслуга док је још као сенатор иницирао изградњу биолабораторија у Украјини?

Наиме, избрисани чланак на Интернету (који је открио The National Pulse) насловљен „Биолабораторија отворена у Украјини“, оригинално објављен 18. јуна 2010, преноси одушевљење сенатора из Индијане Ричарда Дика Лугара (1932–2019):

„Планови за објекат почели су још 2005. године када смо (тадашњи сенатор Илиноиса – нап. Стања ствари) Барак Обама и ја ушли у партнерство с украјинским званичницима.“ Ауторка текста Тина Редлап даље наводи да су „Лугар и Обама такође помогли у координацији напора америчких и украјинских истраживача исте године у настојању да се проучи и спречи птичји грип“.

(Извор)

О том „партнерству“ запис је оставио сам Обама у књизи Одважност наде с поднасловом – „Мисли о повратку америчког сна“. На 242. страни те аутобиографије он описује део тог америчког сна – посету биолабораторији у Кијеву, у којој је био у друштву поменутог сенатора Лугара. После кратког описа изгледа лабораторије, где је наведено како су врата лабораторије преправљена да спрече улазак мишева (али очигледно не и двоногих штеточина), он пише:

„Средовечна жена у лабораторијском мантилу и са хируршком маском је извукла (из фрижидера) пар епрувета, машући њима тридесетак сантиметара испред мог лица, говорећи нешто на украјинском.

– То је антракс, објаснио је преводилац, показујући на епрувету у жениној десној руци. Ово је, показујући на ону у левој руци, куга. Погледао сам иза и приметио Лугара на крају собе.

–  Зар не желиш да погледаш изблиза, Дик, питао сам га узмичући неколико корака уназад.

–  Био сам ту, урадио сам то, рекао је уз осмех.“

Страна 242. Обамине аутобиографије

Исте године (29. 8. 2005) потписан је споразум између америчке владе и Министарства здравља Украјине о сарадњи у области сузбијања испоруке, ширења технологија, патогена и експертизе које могу бити употребљене у развоју биолошких оружја, који је само озваничио претходну сарадњу влада САД и Украјине у овим „областима“. Сасвим случајно баш тог августа и баш те године Обама је посетио биолабораторију у Кијеву. Ваљало би после свега добити одговор на следеће питање:

Да ли је Нобелов комитет имао у виду и ове Обамине човекољубиве активности приликом доделе награде? Прво издање књиге објављено је 2006, а следећа 2007. и 2008. – па су свакако биле познате Комитету.

Америчка влада сада оптужује руску да објављивањем података о биолабораторијама у Украјини у ствари припрема биолошки рат против те државе, а после – зна се – против целог света. Пре ће бити, како је то истинито назначио Обама у поднаслову књиге да је то начин да се поврати амерички сан, који сад у Украјини излази на јаву.

Украјинска „Телевизионная служба новостей“ тврди да је ово фотографија настала током Обамине посете лабораторији у Украјини. Скроз лево сен. Ричард Дик Лугер

Што се нобеловца Обаме тиче, својим деловањем је доказао да је успешно објединио смрт, рат, глад (похлепу) и кугу – сва четири јахача апокалипсе.

Везе

Стање ствари