ПОНОВО БУКНУО СУКОБ У НАГОРНО-КАРАБАХУ? Борбе на линији контакта

137

Јерменски извори јављају да су јединице Оружаних снага Азербејџана прешле линију контакта у Нагорно-Карабаху.

Са азербејџанске стране линије контакта у Нагорно-Карабаху извештава се о интензивној пуцњави и минобацачком гранатирању.

Како је саопштила прес-служба Министарства одбране самопроглашене Нагорно-Карабашке Републике (НКР), данас од 09.00 часова, 1. августа, на више делова северне и северозападне границе републике, азербејџанске јединице прибегле су провокацијама, покушавајући да пређу линију контакта коју су потиснуле снаге Одбрамбене војске НКР.

„Нема губитака са јерменске стране. Ситуација је и даље напета. Детаљне информације о инциденту достављене су команди руског мировног контингента“, наводи се у саопштењу.

Председник Нагорно-Карабашке Републике Арајик Артјуњан одржао је радни састанак са начелницима органа безбедности

Како је саопштила председничка прес служба, министар одбранеНКР Арцах Камо Вардањан поднео је извештај о оперативно-тактичкој ситуацији.

Азербејџан је истовремено оптужио Јерменију да даје лажне изјаве о гранатирању.

Министарство одбране Азербејџана дало је одговарајуће саопштење.

„Информација која је кружила јерменским медијима о наводном гађању од стране јединица азербејџанске војске у правцу „нелегалних јерменских оружаних формација на територији Азербејџана“, где су привремено распоређене руске мировне снаге, лажна је, провокативна и обмањујућа.

Још једна лаж војног ресора једне терористичке државе“, наводи се у тексту саопштења.

Како ће ескалација на Тајвану утицати на Украјину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда