Приштина није издала међународну потерницу за Радоичићем

785

Иако су медији известили да је за Миланом Радоичићем, који је осумњичен за умешаност у убиство Оливера Ивановића, расписана међународна потерница за хапшење, она никада није расписана, пише “Газета Блиц”.

Такође, извори „Заклетве правде“, тела УНМИКА-а одговорног за увођење Интерполовог система међународних потерница за Косово, рекли су да никада нису добили захтев косовских власти да се изда међународна потерница против Радоичића, преноси Косово онлајн.

Поводом навода тог УНМИК-овог тела, косовска полиција каже да захтев за расписивање потернице од Основног суда у Приштини још није добила.

“У вези са вашим захтевом за обраду тог предмета, молимо вас да се обратите надлежном органу, јер вас обавештавамо да надлежна Управа полиције до сада није добила захтев за издавање међународног налога за хапшење од Основног суда у Приштини, за дотичну особу“, пише у одговору полицијске службе за информисање “Заклетви правде”.

Међутим, иако је косовска полиција рекла да није добила захтев за међународни налог за хапшење, званичници Основног суда у Приштини су у одговору телу Унмика навели да је 3. јула 2019. судија за претходни поступак издао писмо у којем се наводи да је послао тај захтев Министарству правде.

Портпаролка Основног суда у Приштини Мирлинда Гаши навела је да је одлуком овог суда против оптуженог М.Р. дана 3. јула 2019. судија за претходни поступак поднео Министарству правде захтев за међународну потерницу.

Прецизира се и да је 2. августа 2019. године „Заклетва правде“ затражила и од Министарства правде информације о томе како је та институција поступила у вези са кривичним гоњењем у том случају.

Како се подсећа, косовска полиција је 23. новембра 2018. године извела акцију у северном делуи Косовске Митровице у којој су ухапшена четири особе осумњичене да су умешане у убиство Ивановића.

Током акције, додаје се у тексту, косовска полиција трагала је и за осумњиченим Радоичићем који није пронађен.

Лидер грађанске иницијативе СДП Ивановић убијен је 16. јануара 2018. у северном делу Косовске Митровице.

 

http://www.novosti.rs/