Променa Закона о референдуму Вучићу олакшава одрицање од КиМ

820

Главни циљ промене Закона о референдуму јесте то да се председник Србије на такозвани демократски начин одрекне Косова и Метохије.

Садашњи закон није му погодан из разлога јер захтева излазак више од 50% уписаних бирача. Да би избегао процесуирање због кивичног дела националне велеиздаје Александар Вучић је намислио да предају Косова одради кроз референдум.

Оно што може да се чује са разних страна јесте да се председник Србије сложио са немачким предлогом да решење статуса Косова буде по моделу две Немачке. Србија не би званично признала самопроглашену републику Косово али не би имала ништа против да она постане члан Уједињених нација. Објашњење председника се своди да када грађани Србије нису пристали на “разграничење” са Албанцима он је морао да прибегне овом решењу.

Чак је и амерички дипломата Метју Палмер изјавио да Сједињене Америчке Државе стоје на путу да помогну грађанима Србије и да је одрицање државе Србије од своје јужне покрајине у њиховом интересу.

Ових дана сведоци смо убрзаног притиска, пре свега САД, да Србија потпише свеобухватни споразум са сепаратистичком творевином званом република Косово. Том приликом Запад уцењује власт због бројних корупционашко-кримонално-пљачкашких афера. Оне се своде од нелегалне трговине оружјем, сумњивих и проблематичних тендера али и недоречености актуелног режима када је у питању убиство Оливера Ивановића.

Стална кукњава Александра Вучића због такси Приштине од 100% већ је досадила грађанима Србије. У исто време председник не помиње нешто што је много горе за Србију а то је формирање војске Косова. Разлог је тај што се са формирањем војске Косова сложио Александара Вучић а са таксама није. Ради поређења, слично би било када би Гватемала увела санкције САД а Доналд Трамп због тога јадиковао и запомагао. Нормално је да би САД увеле Гватемали реципрочне мере за разлику од Србије која то не може јер је њен председник најобичнија кукавица.

Не треба сумњати у то да ће Александар Вучић прихватити немачки модел за статус Косова и Метохије због даљег опстанка на власти. Али једну ствар превиђа. Оног часа када буде предао Косово и Метохију он Западу више није потребан. И они се гнушају издајника.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије “Отаџбина” као чланица Савеза за Србију подсећа грађане Србије на три кључна става Савеза по питању Косова и Метохије:

Решење статуса Косова и Метохије мора да буде складу са Резолуцијом 1244 СБ.

Судбина Косова и Метохије не сме да буде у супротности са Уставом Републике Србије који каже да је КиМ неотуђиви и недељиви део територије Републике Србије.

Никакав референдум по питању Косова и Метохије Савез за Србију неће признати. Неће признати јер по Уставу Србије питање територије не може бити предмет референдума. Ако буде, онда је он антиуставан.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
05.11.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

 

 

 

 

Извор: КМ Новине