Рада Трајковић: Српска листа је отпочела кампању против нас

490

Председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић изјавила је да ће новоформирана коалиција Срба са Косова дефинитивно изаћи на косовске изборе у октобру и “учествовати у неравноправној и тешкој борби”.

“Верујем да српски народ, иако заплашен, неће гласати за лица Србије оличена у Милану Радоичићу и градоначелнику северне Митровице Горану Ракићу. Српска листа је већ почела кампању против наше новоформиране коалиције, али очекујем, упркос томе, солидне резултате”, изјавила је Трајковић у интервјуу за лист “Данас”.

Новоформирану коалицију представника Срба на Косову, која још увек нема званично име, уз Раду Трајковић, чине Славиша Петковић, Ненад Рашић, Драгиша Мирић и Бранислав Марковић.

Трајковић је истакла да су Срби на Косову уплашени за своју имовину, безбедност и да немају право на свој став и мишљење.

“Посебно су уплашени након убиства Оливера Ивановића. Уосталом само неколико дана од формирања наше коалиције Српска листа је отпочела кампању против нас. Поштујем критичка мишљења било ког ко има квалитета да критикује и из чијих критика ћете извући неки бонитет и поруку, али критика оваквих људи, на челу са (председником Србије Александром) Вучићем, само говори о нашем квалитету”, оценила је она.

Бивши министар за повратак у косовској влади Славиша Петковић у изјави за Данас, истакао је да та коалиција тражи фер и поштене изборе, да се не врши притисак на Србе за коју ће опцију гласати и да се “једном стварно види ко колику подршку има”.

“Без обзира што Српска листа има капацитет комплетне Владе Србије, ево и то нема везе, само немојте да претите људима. Немојте да вршите притисак, немојте да истерујете људе са посла који неће да гласају за вашу опцију”, казао је он.

Бивши министар за рад и социјално старање у косовској влади Ненад Рашић, коментаришући изјаву директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића да је “монолитност Српске листе у овом тренутку најпотребнија”, истакао је за тај лист да Марко Ђурић не тражи јединство, већ једноумље.

Чланови коалиције поручују да је Србима на Косову потребана алтернатива у односу на Српску листу, због које су, како су навели, били приморани да се уједине.

(Бета-Данас)

 

http://www.nspm.rs/hronika/rada-trajkovic-novoformirana-koalicija-srba-sa-kosova-definitivno-izlazi-na-izbore-u-oktobru-i-ucestvovace-u-neravnopravnoj-i-teskoj-borbi.html