Рада Трајковић: У току су разговори о формирању коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице на Косову

807

Председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић потврдила је да су у току разговори о формирању коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице на Косову, али је демантовала да ће формирање бити озваничено 5. августа.

„У току је припрема и разговори са представницима Срба са Косова, дипломатским представницима и становницима“, казала је Трајковић за агенцију Бета.

Она је истакла да на Косову не постоје услови за нормалне изборе јер се Срби више не кандидују као противкандидати Српске листе након убиства двојице кандидата за председеника општине Северна Миторовица.

„Ми морамо да се формирамо и од међународне заједнице затражимо да обезбеди изборе како би се разбио ‘мафијашки систем’ који не дозвољава Србима да се појаве као противкандидати“, казала је Трајковић.

Портал Косово Онлајн објавио је да би данас у 12 часова требало да се озваничи формирање широке коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице са Косова.

Позивајући се на своје изворе, тај портал је навео да ће коалицију ће, измедју осталих, чинити и предводити је Рада Трајковић, Александар Јаблановић, Ненад Рашић, Ненад Радосављевић, Драгиша Мирић, Ксенија Божовић, Марко Јакшић.

(Бета)

 

http://www.nspm.rs/hronika/rada-trajkovic-u-toku-su-razgovori-o-formiranju-koalicije-stranaka-organizacija-i-pojedinaca-iz-srpske-zajednice-na-kosovu.html