Рамуш Харадинај: ЗСО као држава унутар државе не може да функционише на Косову; Трепча ће нам донети 500 милиона евра профита и зато не сме да буде укључена у дијалог са Србијом

932

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај данас је у Гњилану поново затражио да се нико не игра са променом граница, упозоривши да би то било веома опасно.

Он је нагласио да држава унутар државе не може да функционише на Косову, алудирајући на оснивање Заједнице српских општина, преноси Косово онлајн.

Харадинај је у Гњилану био поводом приступања 244 младих његовој партији, а говорећи о оставци на место премијера рекао је да је тај чин подигао Косово на виши ниво.

Донедавни премијер Косова указао је и на велики значај закона о Трепчи, истакавши да ће тај комбинат Косову донети 500 милиона евра, и то не промета, већ профита.

Харадинај је поручио да због тога Трепча не сме да буде укључена у дијалог са Србијом. Не смемо изгубити извор живота, казао је Харадинај.

(Фонет)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ramus-haradinaj-zso-kao-drzava-unutar-drzave-ne-moze-da-funkcionise-na-kosovu-trepca-ce-nam-doneti-500-miliona-evra-profita-i-zato-ne-sme-da-bude-ukljucena-u-dijalog-sa-srbijom.html