Рамуш Харадинај у писму поручио Вучићу: Од укидања такси нема ништа; Препоручујем Вам да не остварујете ваш познати преварантски сценарио како бисте дестабилизовали север Косова

720

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај послао је, како је рекао, писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме га практично оптужује да је због такси направио план вештачког изазивања хумантарне кризе и дестабилизовања севера Косова и Метохије.

Харадинај је на прес конференцији, на српском, језику, рекао да је упутио писмо Вучићу, као и да је о том плану Београда информисао земље Квинте: “Грађани севера не могу да буду таоци. Они су таоци ове ситуације и није у реду да се то форсира”.

О укирадњу такси нема говора, али ће приштинска влада, како је рекао Харадинај бити ту за грађане севера ако им било шта треба, укључујући и мобилне продавнице.

– Није нам намера да отежавамо живот грађанима на Северу и не разумемо план Србије да силом увози робу на Косово. Не може силом, време за силу је прошло. Ако направимо договор за међусобно признаје у постојећим границама онда могу и економски односи и слободна трговина – рекао је Харадинај.

Харадинај на Твитеру поручио Вучићу: Препоручујем Вам да не остварујете ваш познати преварантски сценарио да бисте дестабилизовали север Косова

Премијер Косова Рамуш Харадинај је на Твитеру поручио председнику Србије Александру Вучићу да не користи “хуманитарну кризу” за дестабилизацију севера Косова.

Ramush Haradinaj

@haradinajramush

Dear @avucic, I urge you NOT to implement your well-known deceptive scenario to destabilize northern . The fake “humanitarian crisis” will never serve as a shield for your destabilization aims & you will be held accountable.

87 people are talking about this

Харадинај је од српског председника затражио да не покушава да реализује, како је оценио, свој обмањујући сценарио дестабилизације северног Косова.

“Драги Александре Вучићу, препоручујем Вам да не остварујете ваш познати преварантски сценарио да бисте дестабилизовали север Косова. Лажна ‘хуманитарна криза’ никада неће послужити као штит за твоје дестабилизирајуће циљеве и Ви ћете бити одговорни”, написао је Харадинај.

Он је на Фејсбуку написао да се данас сусрео са амбасадорима “велике петорке” и шефицом канцеларије ЕУ које је информисао о определењу владе на чијем је челу за “владавину реда и закона” на северу Косова.

(Танјуг, Бета)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ramus-haradinaj-vucicu-sam-poslao-pismo-u-kome-sam-rekao-da-od-ukidanja-taksi-nema-nista.html