Регистарске таблице РКС од сада и на северу Косова

172
Oбавезна замена регистарских таблица КС таблицама РКС

Паралелно тзв. “Министарство унутрашњих послова” шиптарских сепаратиста на КиМ, налаже да власници возила на Косову и Метохији замене регистарске таблице КС регистарским таблицама РКС.

“Сви власници возила који поседују регистарске таблице КС поводом наставка регистрације возила, дужни су да замене регистарске таблице КС регистарским таблицама РКС, према процедурама за наставак регистрације возила и на основу одлуке бр. 012/2020 од 10.01.2020 за одређивање тарифа”, наводи се у саопштењу овог илегалног Министарства.

Пререгистрација је резултат Бриселског споразума о наводној “слободи кретања” – која не само да за Србе на Косову и Метохији не доноси ништа добро, већ им ускраћује кретање возилима са српским регистарским таблицама! Договор су постигле власти из Београда током владавине Александра Вучића са шиптарским сепаратистима из Приштине.

Тај договор предвиђа да сви власници аутомобила са пребивалиштем на Косову и Метохији морају да користе регистарске таблице КС (УНМИК Косово) или РКС (тзв “република Косово”) и да се тако избаце из употребе таблице МУП-а Србије издате Србима на Косову и Метохији, као што су КМ (Косовска Митровица) ПР (Приштина) УР (Урошевац) ПЗ (Призрен) ГЛ (Гњилане), које сепаратисти из Пиштине сматрају илегалним.

Овај део Бриселског споразума спроведен је до сада само у општинама јужно од Ибра а ово је први пут да је обавезан и на северу покрајине. То је још један доказ да Вучић лаже када каже да “Албанци хоће да заузму север”. По овоме се види да Албанци суверено владају севером и немају шта више да заузимају. То им је управо Вучић омогућио формирањем странке “Српска листа” која је прва српска сепаратисичка странка на Косову и Метохији а да има директну подршку Владе Србије!

Нови договор о регистарским таблицама из 2016. године иде још даље. Поред укидања српских таблица, предвиђа и укидање ‘пробних таблица’ које Србија издаје за возила са РКС таблицама! Тачније, таблице такозване “републике Косово” моћи ће сасвим слободно да се крећу целом територијом државе Србије док возила са српским регистарским таблицама које признаје читав свет – неће моћи да се крећу на Косову и Метохији и сматраће се илегалним  инеисправним. То је резултат Вучићевог договора из Брисела који је заживео тек након погубног споразума потписаног у Вашингтону.

Извор: КМНовине