Све више самоубистава у полицији

332

Тројица припадника интервентне јединице, један високи официр и наставник на Полицијској академији су међу осам француских припадника полиције који су недавно извршили саоубиство, чиме се број таквих случајева у овој земљи попео на 64 ове године.

Број оних који су себи одузели живот међу француским полицајцима сада је већи од броја оних који су страдали на дужности, преноси АП.

Заштитницима је потребна заштита, кажу полицијски синдикати који траже више помоћи у заустављају овог тренда, најгорег у последњих 30 година.

Они који су изабрали да дигну руку на себе долазе из свих делова Француске и има их у свим старосним добима.

Парламентарна истрага која је објављена у јулу показала је да су најчећи разлози, како се наводи, стрес и очајање међу припадницима француске полиције, укључујући прековремени рад после серије теропристичких напада од 2015. године, али и често насилних антивладиних протеста од новембра прошле године.

Извештај показује да је број самоубистава у полицији чак 36 одсто виши од оног који се бележи у целој француској популацији.

Самоубиство међу припадницима полиције проблеме у многим земљама, али је у Француској тај број изузетно висок.

У САД, која има пет пута бројније становништво, ове године је забележено да је 111 припадника полиције себи одузело живот.

У Италији је 31 полицајац дигао руку на себе, а у Британији је у периоду 2015-2017. забележено 23 самоубистава полицајаца.

 

Новости