Слободан Рељић: Никада у историји није постојала оволика друштвена неједнакост (видео)

359

У 35. епизоди емисије Дијалог говорио је др Слободан Рељић, социолог и новинар. Емисија је снимљена 5. октобра 2020. године у нашем студију у Београду

Коме одговара ширење приче о опасности од вируса и да ли постоје одређене структуре које намећу увођење непотребних антиепидемијских мера? Да ли и колико мигрантска криза угрожава Европу? Зашто Турци у Немачкој одбијају да се интегришу у немачко друштво? Да ли 20. година након 5. октобра живимо „бољу будућност“ која нам је тада обећана? Зашто је америчка агенција за економски развој отворила канцеларију у Србији, а пре тога су били присутни само у Африци, Молдавији и Украјини? Да ли је након Вашингтонског споразума доведена у питање одрживост неутралне спољне политике званичног Београда, уз наговештај заокрета ка Вашингтону? Зашто је Вучић недавно рекао да смо од компромиса са Приштином даље него икад? Шта се дешава у Црној Гори након избора и може ли се веровати политичким опцијама које предводе Дритан Абазовић и Алекса Бечић? Зашто постоје три америчке телевизије у Србији, а ниједна руска или кинеска? Како ће Сједињене Америчке Државе разрешити свој унутрашњи друштвени и политички конфликт? Да ли живимо у времену највеће друштвене неједнакости у историји људског рода? Може ли се таква ситуација разрешити без великог глобалног конфликта?

О овим и другим занимљивим темама у 35. епизоди емисије Дијалог говорио је др Слободан Рељић, социолог и новинар. Емисија је снимљена 5. октобра 2020. године у нашем студију у Београду.

Извор: Нови Стандард