Споразум између Косова и Србије ће бити потписан за два месеца. Курти ће прихватити оснивање ЗСО

144

Косовски публициста Батон Хаџију очекује да коначни споразум између Косова и Србије буде потписан у року од два месеца, као и да ће косовски премијер Аљбин Курти прихватити оснивање Зајединце српских општина без међусобног признања, преноси Косово онлајн писање приштинских медија.

Када дођемо до коначног споразума Косова и Србије, вреди запамтити да је реч о два месеца, а да не говоримо о неколико недеља, Курти ће прихватити ЗСО без признања. У међувремену, што се тиче овог одлагања одлуке о регистарским таблицама, подметаће се свакојаке оптужбе и све врсте клевета, како би осигурао неко покриће у јавном мњењу, истакао је Хаџију.

Хаџију наглашава и да изјаву потпредседника косовске владе Бесника Бисљимија да је француско-немачки предлог ближи српској позицији треба сачувати због историјске одговорности, пише Газета експрес.

У ствари, сам Бесник Бисљими је изјавио да је француско-немачки предлог ближи позицији Србије него позицији Косова. Осим што је давање такве изјаве у овој фази процеса само по себи аматеризам, посебно у односу на међународне партнере, ову изјаву треба сачувати за политичку и историјску одговорност, након потписивања суштински просрпског споразума, поручио је Хаџиу.

Хаџију је оценио и да то свакако неће много променити суштину и да ће Косово на крају остати без столице у Уједињеним нацијама.

НСПМ