Српски телеграф: Полиција прислушкивала челнике БИА да би осујетили истрагу и осумњиченима омогућили да побегну

221

Бивши министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, како наводи Српски телеграф, чији је главни уредник Александар Вучић, пислушкивао је људе из Безбедносно-информативне агенције (БИА) на челу са директором Братиславом Гашићем.

По свему судећи, ово је још један показатељ нетрпељивости између Вучића и Стефановића, садашњег министра одбране.

– Док су људи шефа БИА Братислава Гашића мукотрпно радили на расветљавању злочина које су починили припадници “кавачког клана”, њихове корумпиране колеге из МУП на све начине су саботирале истрагу. Када су схватили да је држава кренула у озбиљан обрачун са најјачом криминалном групом у земљи, успаничили су се због могућности да и њихове прљаве радње буду откривене. Зато су наложили прислушкивање оперативаца БИА који су радили на случају “кавчана” – наводи Вучићев Српски телеграф.

У подели СНС кланова очигледно доминирају струје Вучића и Стефановића, а медији под патронатом председника СНС на сваки час користе прилику да пошаљу поруку дојучерашњем министру полиције.

Ово нам такође говори и да односи Стефановића и Гашића такође нису на завидном нивоу, а раније се спекулисало да би Гашић могао да “заузме” Стефановићеву позицију и постане нови министар полиције.

Уместо тога, дошло је до рокаде Вулина и Стефановића, али струје, кланови и поделе у СНС и даље су остале.

(Direktno.rs)

НСПМ