Тако је говорио Џо Бајден: „То није тотална победа коју ја желим. Говорио сам да треба да одемо у Београд и да окупирамо ту земљу у јапанско-немачком стилу“

450
Бајден (1998.)
– Ја сам предлагао да бомбардујемо Београд. Предлагао сам да пошаљемо америчке пилоте и разнесемо све мостове на Дрини.Није ли занимљиво да нисмо требали толико да покренемо решење у Босни?Бајден: Није ли занимљиво да је у међувремену убијено 200 хиљада људи?***Бајден (1999.)Мени се чини да је питање шта је дефиниција победе? Седели смо у овој емисији раније, дефиниција је била (српске) трупе ван Косова, повратак Албанаца на Косово и НАТО трупе на Косову.То није тотална победа. То није победа коју ја желим, то није победа коју Џон (Мекејн) жели. Говорио сам да треба да одемо у Београд и да окупирамо ту земљу у јапанско-немачком стилу. И треба да имамо јавна суђења (као у Нирнбергу), да бисмо срушили ту идеју представљања Срба као жртава.

***Бајден Албанцима (2002.)Да сам ја ваш адвокат, могао бих саставити несавладив случај пред било којом поротом на свету, да имате свако право и да ваши лидери имају свако право да тражите освету и пустите псе рата. Имате свако право! Да сам ја ваш адвокат, могао бих пред поротом доказати да су не само Албанци, него и сви муслимани у региону жртве, не случајне, него добро осмишљене и дуго планиране верзије “коначног решења” са краја 20. века. Коначног решења осмишљеног од стране једног од највећих манијака које сам срео у свом животу.

Извор: НСПМ