Талибани амнестирали све званичнике авганистанске владе, укључујући и побеглог председника

332

КАБУЛ – Талибани су издали декрет о општој амнестији за све званичнике авганистанске владе, укључујући побеглог председника Ашрафа Ганија, и обећали да се они могу вратити и живети у Авганистану, изјавио је данас високи лидер талибана Калил Ур-Рахман Хакани.

Према његовим речима, „нема непријатељства” између талибана и свргнутог председника Ашрафа Ганија, потпредседника Амрулаха Салеха и саветника за националну безбедност Хамдулаха Мохиба, преноси руска агенција ТАС С.

„Опраштамо свима: од генерала који се борио у рату против нас до обичног човека”, рекао је Хакани у интервјуу за пакистанску „Гео ТВ”, преноси Танјуг.

Он је, такође, позвао Авганистанце који напуштају земљу да остану, и истакао да пропаганду у којој се тврди да ће им се талибани осветити, шире непријатељи.

„Талибански званичник обећава да се све етничке групе Авганистана могу осећати безбедно у земљи. Таџици, Балочи, Хазари и Паштуни су сви наш браћа”, додао је Хакани.

Пакистански медији, ипак, истичу да има још увек много људи који желе да побегну из Авганистана, као и да је око 800 Пакистанаца у Авганистану који желе да напусте земљу.

Опрема: Стање ствари