Трамп због исмевања отказао завршну конференцију на самиту НАТО-а

563

Амерички председник Доналд Трамп отказао је завршну конференцију на самиту НАТО-а због снимка на којем му се подсмевају Емануел Макрон, Џастин Трудо и Борис Џонсон.

ТРАМП О СНИМКУ КОЈИ ЈЕ ОБИШАО ПЛАНЕТУ: ТРУДО ЈЕ ДВОЛИЧАН, А ИЗГЛЕДАО ЈЕ КАО ФИН МОМАК

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас за канадског премијера да је дволичан, иако се, каже, чинило да је “фин момак”.

Трамп је то изјавио у Лондону где се одржава НАТО самит, а након што су га новинари замолили да прокоментарише наводе да су га Трудо, француски председник Емануел Макрон и британски премијер Борис Џонсон оговарали, преноси Ројтерс.

“Он је дволичан. Изгледао ми је као фин момак, али искрено да вам кажем, када сам га прозвао због чињенице да не издваја два одсто за одбрану, видим да није био срећан због тога. Он не даје два одсто, а требало би. Канада има новац”, рекао је Трамп.

Медији су пренели да су на пријему у Бакингемској палати Трудо, Макрон, Џонсон, холандски премијер Марк Руте и британска принцеза Ана ћаскали и да је том приликом Трудо рекао поводом Трампове дуге конференције за новинаре: “Управо сте гледали како испадају вилице његовом тиму”.

 

Вечерње новости