Цело друштво у протесту, а власт то занемарује – морали би да се запитају куда воде земљу када антагонизирају себе са целим друштвом (ВИДЕО)

732

Невероватно је да се у Србији у око 50, 60 градова протестује, и у њима најразличитије групације протестују, цело друштво је у протесту спрам власти, а власт то занемарује, рекла је у Новом дану новинарка недељника НИН Весна Малишић.

“Председник каже: примићу свакога да са њим причам, али кад имате друштво које се огрански буни против система нема канабета на којем можете то да решите, нема ни избора. Морате да се суочите са карактером власти, а то је да је она аутократска, недемократска, и то кажу – и малинари, и људи који бране реке, и синдикати и универзитети, и студенти, и политичке партије. Власт би морала дебело да се запита шта ради и куда води земљу антагонизирајући себе са целим друштвом”, каже она.

Вучић каже, наводи Малишић, да ће да разговара са грађанима али које он доведе – “то су грађани који су мени прихватљиви, постоје и неки други који говоре нешто другације, али са њима нећу да разговарам”.

Она сматра да су протести шири од онога што су партије, а ниједан председник ниједне земље на свету нема права да каже да неће да разговара са опозиционим партијама.

“То показује како он разуме политику – све режирано и све по његовом сценарију и само оно што он контролише… кад има оне који кличу, који су доведени, или су натерани, или обрађени медијском капањом”, додаје.

Власт гаји у недрима десничаре и припушта их кад им је потребно, наводи она и додаје да је Миша Вацић добродошли десничар, прихватљив, док су ови који вичу “уа” неприхватљиви десничари, иако су прошле године на истом догађају били прихватљиви

Малишић каже да узалуд власт покушава да броји колико је факултета или колико људи није потписало подршку протестима, јер многи зависе од државе, и не смеју да дају јавну подршку.

Она је подсетила да је Вучић рекао да би према истаживањима СНС са њм освојила више од 50 одстом а без њега само четири одсто гласова на изборима.

Малинари, синдикати, универзитети, партије – друштво се органски буни против система

“Он је то рекао у време кад цела Србија протестује као поруку СНС – ви сте без мене ништа, ако мене нема онда нема никога од вас и зато има да ме чувате и да ми кличете и да ми изводите људе на улицу и да нападате протесте колико год можете”, рекла је.

Називање фашиста оних који су извиждали премијерку у Орашцу, парадигма је лицемерја и двоструких стандарда.

“Оно што суштински власт ради, а покушава да сакрије, а да за све оптужи опозицију и људе који протестују”, додаје.

Власт гаји у недрима десничаре и припушта их кад им је потребно, наводи она и додаје да је Миша Вацић добродошли десничар, прихватљив, док су ови који вичу “уа” неприхватљиви десничари, иако су прошле године на истом догађају били прихватљиви.

“Занимљиво је што је премијерка рекла да види чије су то заставе, покушала је да их повеже са демонстрантима, и да их дискредитује, то је манир”, закључује.

Власт, каже новинарка, не може да се суочи са тим шта јој се дешава по градовима Србије.

(Н1)

 

http://www.nspm.rs/hronika/vesna-malisic-celo-drustvo-u-protestu-a-vlast-to-zanemaruje-morali-bi-da-se-zapitaju-kuda-vode-zemlju-kada-antagoniziraju-sebe-sa-celim-drustvom.html