Џевад Галијашевић: Скандалозна објава конзула БиХ Адмира Атовића: Отворено пријети Србима и позива на рат

205

Конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић објавио је скандалозни статус на Твитеру којим поручује да су Бошњаци у БиХ опет спремни да узму оружје у руке и крену у нови крвави обрачун.

Бошњачки дипломата је у свом твиту навео цитат сарајевског ефендије Мухамеда Велића, а онда дописао чувени исламистички поклич “Бог је велик”, уз који највећи светски терористи иду у свети рат (џихад).

– Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! РПГ-ови (ручни бацачи, прим. аут) у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Алаху Екбер – написао је Атовић на Твитеру, па касније угасио налог.

Стручњак за безбедност и тероризам Џевад Галијашевић каже да је евидентно да роједини фанатици покушавају код Бошњака развити свест о нужности сукоба и неизбежном рату.

– Ефендија Мухамед Велић је сарајевски имам, миљеник чаршије и хоџа аналитичар. С друге стране, Атовић је типични лажни џихадиста који је учествовао у рату као малолетник и задобио тешке телесне повреде. Медутим, никакву поуку није извукао. Више није малолетан, али је остао фанатик. Сви ти недоучени фанатици замишљају да је грађански рат исто што и сеоска свађа и сукоб око шумске међе – објашњава Галијашевић.

Dzevad galijasevic
Џевад Галијашевић

Он каже да је Атовићева отворена претња упућена и Србима и Хрватима, што показује да је заједнички живот у једној држави немогућ.

– Ово је и претња тзв. неодлучним Бошњацима да се наоружају и буду спремни на рат. Као да би то други народи мирно посматрали и као да нису обавештени о војној и наменској индустрији под контролом Бошњака. Евентуални нови рат у БиХ не би био приватна ствар лудака из СДА и Исламске заједнице, него страдање и геополитички потрес у коме би учествовали многи народи и други заинтересовани политички и војни субјекти из окружења и целог света – закључује Галијашевић.

Извор: objektiv.rs

ИН4С