Владика Јоаникије са Здравком Кривокапићем и Алексом Бечићем у Храму Светог Василија у Никшићу: Ово је време великих промена за Никшић, којима се искрено надам

538

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије састао се са премијером Здравком Кривокапићем и председником парламента Алексом Бечићем у Храму Св. Василија у Никшићу, где је оценио да је ово време великих промена за тај град, којима се, како је рекао, искрено нада.

Јоаникије је рекао да је народу потребна обнова дијалога и поверења у сваком погледу, као и обнова храма. “Надам се да ће ова данашња посета бити добар знак за препород Никшића и за сваки успех наше власти у свему што добро чини и планира”, навео је јуче Јоаникије у разговору са Кривокапићем и Бечићем у никшићком храму.

“Треба да се трудимо и да радимо да све буде на боље. У овој години се надамо да ћемо обратити пажњу и на овај свети храм, који је већ мало оронуо. Због лошег односа са претходном влашћу дошли смо у ситуацију да се суочимо са ситуацијом да је храм доста запуштен”, рекао је Јоаникије.

Кривокапић је рекао да је Храм у Никшићу храм његовог детињства, преноси РТЦГ.

“Овај храм је настао као потреба краља Николе да укаже народу на постојање вере, па је поред његовог дворца никао овај велелепни храм. Ако је он као владар има такав однос, треба да и остали владари имају исти. Ово је прилика да ми као влада преиспитамо све могућности да сачувамо храм. Један је од ретких храмова који није у последње време фрескописан. Никшић то заслужује”, рекао је он и додао да их је епископ Јоаникије са правом подсетио на обавезе које имају.

Према речима Бечића, Никшић је прелеп град и да на мањем месту не постоји толико потенцијала и богатстава.

“Потребно је да се коначно окренемо стварању нових вредности која значи опстанак деце и младости”, поручио је Бечић.

(НоваС)

НСПМ