Галијашевић: Игра СДА са мигрантима може прерасти у војну операцију против хришћана у БиХ

271

Ђорђе РАДАНОВИЋ, председник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ: Диригована мигрантска криза директно угрожава опстанак и права 8.000 Срба повратника у ФБиХ. Контролише је бошњачка политичка елита како би је искористила да отера Србе повратнике и узурпира њихову имовину у Федерацији

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: То је добро осмишљена операција. Њоме руководи Селмо Цикотић, ратни, компромитовани и радикални генерал. Република Српска овај проблем више не сме да посматра само као безбедносни, већ и као одбрамбени зато што ситуација лако може прерасти у војну операцију против хришћана у БиХ

________________________________________________________________________

СРБИ повратници из Унско-санског кантона упозоравају да се око 3.000 миграната налази на простору српских села у овом делу Федерације БиХ и да су не само безбедносна већ и здравствена претња.

Ђорђе Радановић, председник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ, тврди да ова „диригована“ мигрантска криза директно угрожава опстанак и права 8.000 Срба повратника у ФБиХ.

– Мигрантску кризу контролише бошњачка политичка елита како би је искористила да отера Србе повратнике и узурпира њихову имовину у Федерацији. Гурају мигранте на Србе повратнике како би им на перфидан начин отели имовину и етнички очистили ентитетску границу. Позивам међународну заједницу да преузме контролу над мигрантском кризом у БиХ, обезбеди мигрантске центре и контролу кретања лица у њима и да спречи угрожавање живота и права малобројних српских повратника у ФБиХ – истиче Радановић.

Он каже да ће у име Срба из овог дела Федерације затражити неопозиву оставку новог министра безбедности у Савету министара Селима Цикотића.

– Од када је он на тој функцији настао је потпуни хаос. Мигранти ходају куда хоће и раде шта хоће, разбијају, лупају и уништавају имовину Срба без икаквих последица – наводи Радановић.

И Џевад Галијашевић, стручњак из области безбедности, сматра да последњи инциденти у Унско-санском кантону нису случајност већ „добро смишљена операција“.

– Том операцијом руководи Селмо Цикотић, ратни, компромитовани и радикални генерал. Република Српска овај проблем више не сме да посматра само као безбедносни, већ и као одбрамбени зато што ситуација лако може да прерасте у војну операцију против хришћана у БиХ. Не треба сметнути с ума да су процене да је у БиХ тренутно најмање 40.000 лажних миграната од којих је тек трећина под надзором Службе за послове са странцима. Али, овде није реч о мигрантима који су кренули ка бољем животу, већ о пораженим талибанима и војницима ИСИЛ-а и Ал Каиде и о њиховом позиционирању на Балкану у циљу даљег деловања у Европи – упозорава Галијашевић.

Он тврди да решење питања мигрантске кризе у БиХ свесно коче политичке структуре из Сарајева, а пре свих СДА.

– Шефик Џаферовић и министарка Бисерка Турковић отворено су били против враћања миграната из Пакистана. И то се не ради нимало случајно. СДА никада није одустала од изградње агресивног исламског друштва и зато су јој мигранти из исламских земаља идеално оружје. На овај начин СДА не само што злоупотребљава државне институције, већ и врши својеврсну тиху агресију на БиХ – тврди Галијашевић.

Вести онлајн, Факти