Кадри Весељи: Путин је након састанка са Тачијем рекао исте ствари као и након састанка са Вучићем, тако да Русија иде ка признавању независности Косова

874

Приштина — Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио да се нада да ће Косово ове године постати члан УН, уз тврдњу да “Русија иде ка признавању Косова”.

“Узмите као нешто позитивно, ми смо са Америком, а наш северни сусед покушава да добро прође са западњацима. Путин је након састанка са Тачијем рекао исте ствари као и након састанка са Вучићем, тако да Русија иде ка признавању независности Косова. Ми се надамо да ће Косово ове године постати део УН”, рекао је Весељи.

Према његовим речима, САД нису тражиле укидање таксе, али, додао је, “постоји захтев да се Косову дају перспектива и снага у дијалогу”.

“Постоји захтев да се да могућност дијалогу, где ћемо деловати заједнички. Стога забринутости које имају САД, имамо и ми”, истакао је Весељи.

Весељи је на конференцији за новинаре најавио да ће 30. и 31. јануара бити одржане седнице скупштине са неколико важних тачака дневног реда, као што су буџет, статут “Трепче”, закон о платама, преноси РТС.

(РТС-Б92)

 

http://www.nspm.rs/hronika/kadri-veselji-putin-je-nakon-sastanka-sa-tacijem-rekao-iste-stvari-kao-i-nakon-sastanka-sa-vucicem-tako-da-rusija-ide-ka-priznavanju-nezavisnosti-kosova.html