Председник Албаније Иљир Мета: Еди Рама предложио поделу Косова

289

Председник Албаније, Иљир Мета, изнео је оштре оптужбе на рачун премијера Едија Раме у вези са Косовом.

Мета је у интервјуу у емисији „Опинион“ на ТВ Клан рекао да је Рама нашкодио процесу признавања Косова својим изјавама о заједничком председнику Косова и Албаније.

„Како може на 10. годишњицу независности Косова, премијер Албаније у косовском парламенту да каже да ћемо за неколико година имати заједничког председника. Друга страна (Србија) брзо реагује и каже да имају планове. Ово није случајност. Ово ће рећи да Косово не би требало да буде држава, не треба га признати јер ће једног дана бити припојено Албанији“, изјавио је Мета.

Председник Албаније каже да је Рама, када је тужио Харадинаја, то учинио како би у преговорима извршио дефакторизацију Косова.

„Шта то значи да премијер Албаније тужи косовског премијера (Рамуша Харадинаја). Зашто то ради? Тужи га јер добија наредбе за дефакторизацију Косова у преговарачком процесу. Друго, зашто је одустао од суђења након неколико месеци? Јер би онај други доказао да је он (Рама) предложио поделу Косова. У то сам сигуран 1000 одсто“, казао је Мета.

Текст је првобитно објављен на албанском језику на порталу Газета експрес

Извор: Стање ствари