Шаип Камбери се састао са замеником „косовског премијера“ Бесником Бисљимијем: „Разговарали смо о потреби већег присуства Републике Косово у Прешевској долини“

112

Посланик албанске мањине у Скупштини Србије Шаимп Камбери састао се данас са замеником косовског премијера Бесником Бесљимијем и министарком просвете Арберијом Нагавци и разговарао о ангажовању Косова током дијалога за више права за Албанце.

– Разговарали смо о општим политичким трендовима у Прешевској долини и региону, потреби већег присуства Републике Косово у Прешевској долини са конкретним пројектима, потребама грађана Долине на Косову, а посебно за већим залагање за укључивање права Албанаца у дијалог са Србијом применом принципа реципроцитета, рекао је Камбери, а пренела Коха Диторе.

Бисљими и Нагавци су у посети општинама у пчињском и јабланичком округу – Медвеђа, Бујановац и Прешево, а пре састанка са Камберијем и челницима ових општина њих је у Бујановци дочекао Национални савет Албанаца.

Званичници Приштине неће се састати са председником општине Прешево Шћипримом Арифијем, који је револтиран због политике Куртијевог покрета Самоопредељење и, како сматра, неадекватног односа према овим општинама.

За време посете министара у косовској влади, премијерка Србије налази се у једнодневној посети Косову и Метохији, током које је поручила да Србија жели мир и стабилност, али и да ће се „тим Александра Вучића“ борити за српски народ на КиМ.

(Данас)

НСПМ