Да ли масони заиста управљају нама

252

Андреј ФУРСОВ

2014_09_30_06e637

 

Када се свет руши, а свет капитализма се руши, спасавају се иако не појединачно, но не и сви заједно, него у јатима. Нас очекује борба “јата” – најразличитијих. И старих, сасвим древних, и релативно младих. Ближи се битка за Будућност…

Скоро половина Руса верује да нама управљају масони и рептилоиди.

Разговарао – Јевгениј Черних.

Ко заиста влада светом? О томе је “Комсомолка” разговарала са историчарем Андрејем Фурсовим. Историчар Андреј Фурсов више година се бави изучавањем светске елите…(видео)

Скоро половина Руса верује у тајну светску владу! Тачније, 45%. То су подаци из свежег испитивања Сверуског центра за изучавање јавног мњења (ВЦИОМ). Занимљиво је да степен вере у тајни свемогући орган расте заједно са нивоом образовања испитаних грађана. Истина, у Русији је различито мишљење о саставу те “владе”. Једни верују да планетом управљају олигарси, други типују на Американце, трећи на  – масоне, Јевреје, “неке светске политичаре”, или конкретно Обаму, или Џорџа Буша и краљицу Велике Британије Елизабету II. Забуна у одговорима је разумљива – па влада је тајна! Трећина испитаних Руса у њу не верује, четвртина је неодлучна у одговору.

 • Тих 45% наших суграђана, суштински су у праву али греше у форми. Такве форме као “тајна светска” нема – говори историчар Андреј Фурсов који више година изучава светске елите. – А већ затворене наднационалне структуре светске координације и управљања – јесу реалност. Те структуре често диктирају своју вољу владама, парламентима, појединим лицима. Но, они ни у ком случају не представљају неки посебан једнствен орган светске елите.

 • Шта је то светска елита? – са надом питам историчара. А одједном то и јесте та сама тајна светска влада. Не растаје ми се од дивне завереничке верзије у коју верује скоро половина сународника!

 

 • Светска елита – то је свеукупност породица монарха (наравно, не свих), старе европске бирократије, банкара и индустријалаца. Они су међусобно повезани пословним, рођачким и окултним везама, организовани у затворене ложе, клубове, комисије итд… Таква породично-пословна паучина постоји у њеном данашњем облику већ 150-200 година.

 • Краљица Велике Британије тамо припада?

 

 • Наравно. Као и краљевске породице Холандије, род кнежевских и војводских породица у Италији, Немачкој и Аустрији. То уопште нису декоративне фигуре, остаци средњег века, како су их често приказивали, већ они представљају један од сегмената који је британски премијер Б Дизраели назвао “господарима историје”, а наш врсни писац О. Маркејев – “господарима светске игре”.

 

 • А Обама?

 

 • Боже сачувај! Ако је већ Клинтон говорио да је једино што може учинити Обама, јесте да доноси кафу у кревет њему и његовој жени, то је према односу према светској врхушки Барак – задужен за уклањање ноћног посуђа. Шта је то председник и премијер на Западу? Високи службеници које је светска врхушка унајмила ради обслуживања њихових интереса и поставила их у високу фотељу. Притом, по правилу, службенике прате специјални изасланици светске врхушке. Као, на пример, пуовник Хаус при председнику САД Вилсону и “помоћник” британског премијера Лојд Џорџа, лорд Лотијан. У стварности, председник и премиејр одржавали су се преко својих “помоћника”. Редак изузетак – Буш старији и његов син незналица у својству председника САД. Породица Буш припада глобалној елити – они су даљи рођаци британске краљице, руководе друштвом “Лобања и кост” (огранак Илумината) у Јејлу. Али понављам, то је изузетак. По правилу су предсдник и премијер – домороци из средњег слоја на које врхушка гледа са висине, посебно у англосаксонским земљама. Сетимо се историје када је Тачер обзнанила име петог члана Кембриџске петице (високорангирани Енглези – совјетски агенти – прим, ред.) – Бланта, који је по свему судећи био незаконити син Џорџа V, то јест стрица садашње краљице. Виндзори то нису опростили Тачерки. Спахијка је (тако ју је окарактерисао још један припадник “класе џентлмена” који је тада живео у Москви) у крајњем резултату морала да поднесе оставку – између осталог и због удара на газде.

 2

Краљевска породица Велике Британије припада светској елити. Фото: REUTERS

4

А већ већина западних политичара, укључујући Дејвида Камерона и Барака Обаму – тешко да припадају. Фото: REUTERS…

 • А Бил Гејтс, један од лидера Форбсовог рејтинга милијардера планете – да ли он улази у светску врхушку?

 • Наравно не, као ни сви други млади представници “младог новца”, укључујући рускојезичне олигархе. За све њих у светској елити постоји једна фраза, по Мојдодиру: “Ајде кући и опери лице”.

 • Али откуд тако јак мит о светској влади?

 

 • Тај мит није изникао изнебуха. О неопходности стварања светске владе говорили су још од краја XVIII века швајцарски и јеврејски банкари, илуминати. У ХХ веку о томе као о конкретном задатку говорили су и такви представници светске врхушке попут Варбурга, Н. Рокфелера, идеолога мондијализма Жак Аталија и многи други. И премда светска влада није створена, врхушка је напредовала у том правцу.

 • А да ли ће то остварити?

 • Мислим не. Свет је исувише велик и сложен да би се њим управљало из једног центра. То је прво. Друго –светска врхушка – није једина. Кланови конкуришу један другом и у посткапиталистичком свету нема места за све. Међутим, сама врхушка, две-три десетине породица, се договарају. Али то је мало за стварање светске владе. Неопходно је још понешто. На пример, скратити бројност становништва планете са садашњих 7 на 2 милијарде; опустошити ратовима, епидемијама, глађу, значајан део планете, чиповати велики део становништва, стандардизовати, нивелисати националне културе; разрушити постојећи систем образовања и све видове идентитета – националног, породичног, расног, полног, људске врсте (последњим се баве транс-хуманисти). На Западу уништавање идентитета иде пуном паром. Али још постоје Русија, Кина, Индија, Исламски свет, Латинска Америка, где сви ти “трикови” не пролазе, где је немогуће цивилизацијско (само)убиство у духу савременог Запада који на челу са САД лети у пропаст Историје. По том питању неопходно је приметити да се у данашњем супротстављању Русије и САД / преко наднационалиста у Украјини/, између осталог скрива сукоб два пројекта будућности, два светска поретка: човечанског и античовечанског. Јер управо РФ захваљујући својој нуклеарној моћи још увек гарантује одређену Равнотежу у свету, Баланс који представља војни штит БРИКС. Али то је засебна прича.

 • А шта је са “Златном милијардом”?

 • У значајној мери то је “комад” – типа огњишта, нацртаног на платну у бајки о Пинокију. Пре 30-40 година претпостављало се да ће становници севера (САД, Западна Европа) који бројно не премашују милијарду закључати у тврђави “Север” (са обе стране северног Атлантика) и да ће отуда управљати светом. Међутим, неолиберална контрареволуција 1980-2000 година са њеном трком за максималном зарадом, сахранила је пројект “златне милијарде” у његовој полазној варијанти. Долар је помутио разум и на север је нагрнула јефтина радна снага миграната с југа с циљем експлоатације: латиноамериканци у САД, Африканци, Арапи, Турци у Западну Европу. Данас је Југ чврсто утемељен на Северу, где је дошло до оштрог сукобљавања, пуног страшне експлозије. Са једне стране – то је старо, несиромашно и дехристијанизујуће становништво које се смањује, чији се знатан део погрузио у пороке и изопаченост (наркоманија, хомосексуализам). Са друге стране је младо, сиромашно, социјално љутито и орјентисано на породичне вредности муслиманско ( у Северној Америци латино-католици) становништво. Пре или касније, између та два “блока” појавиће се лењинско питање “ко ће кога”, почеће велики лов. И тада ће уместо “златне милијарде” остати “златни милиони” који ће покушати да живе или у неприступачним плутајућим градовима или у планинским тврђавама или још понегде. “Златна милијарда” као стратегија глобалне елите – представља прошлост.

 • Неки конспиролози све догађаје у свету, све до грађанског рата у Украјини, своде на сукоб Ротшилда и Рокфелера.

 4 (1)

Џон Рокфелер – први доларски милијардер у историји човечанства

 • Заиста у последње време активно је прихваћена ова линија конфронтације “Ротшилди – Рокфелери”. Такво супротстављање заиста постоји. Оно је у ХХ велу одиграло велику улогу, пролазећи црвеном линијом кроз све важније догађаје, укључујући светске ратове, где је добитак био на страни Рокфелера. Интересантно је да је тај сукоб почео у Руској империји – на нафтној индустрији Бакуа. Тамо су Рокфелери “спонзорисали” радничке штрајкове у “зони” која је припадала Ротшилдима. А штрајкове је организовала бољшевичка група Фиолетова у којој је активну улогу одиграо Коба – Стаљин. Руска империја са њеном бакијском нафтом, тачније, западни власници “црног злата”, били су главни конкурент Рокфелеровом “Стандард оил”-у почетком ХХ века. У резултату револуције 1917. године, “Стандард оил” (тачније кластер компанија на коју су је формално поделили у САД) постала је апсолутни лидер. Ротшилди су тек после Стаљинове смрти непосредно “ушли” у СССР, премда су са СССР непрекидно контактирали преко компанија са њима повезаним (на пример, «Де Бирс» Оппенгејмеров). Са Рокфелерима, посебно у првој половини 30-их година ХХ века, Стаљинов СССР је радио веома активно, међутим, после смрти Џ Рокфелера 1937. године, интензивно је смањена сарадња. Озбиљан је други долазак Рокфелера (а заједно са њима Варбурга) у СССР-у из 1973. године који се скоро подударао са избором Андропова за члана Политбироа.

 • Веома интересантно! Но, каква је тренутна фаза борбе Ротшилда са Рокфелерима?

 • Овде је све компликованије. Као прво, поред борбе, постоји сарадња: оба клана су представљена практично у свим колико-толико озбиљним закилисним структурама, иако има противуречности по питању светске валуте, на крају крајева у овом тренутку, те привуречности носе нпомирљиви карактер. Као друго, са Ротшилдима и Рокфелерима се не ограничава терен у глобалној елити – ту је и Лондоснки сити, Ватикан, арапске и источноазијске “куће”. Ја још не говорим о симбиозама кланова, крупних држава и транснационалних компанија, што јако усложњава слику. На крају, као треће, нешто ми говори да како “десним”, тако и “левим”, манипулишу једна те иста лица и групе, па то исто може бити и са паром “Ротшилди – Рокфелери” по принципу “борбе нанајског дечака с медведом”.[1]

 • Можда има неко још богатији од њих?

 • Тај или ти “неко” не мора бити обавезно богатији. Новац је само функција власти, у чијој основи лежи овај или онај систем идеја – светских, а чешће окултних. Информација и енергија су важне ствари, а метафизика – физика. Sapienti sat.

 • Многи сматрају да светом владају масони. Ето, они су убили Петра III, организовали Октобарску револуцију и растурили СССР, они владају светом.

 5

 • Шта рећи, масонерија је заиста одиграла велику улогу, посебно у XVIII-XIX веку. “Слободни зидари” су васпитавали тај људски материјал који је одиграо руководећу улогу у епохи револуција 1789-1848 на Западу и који је дошао на власт. Међутим подржављење масонства створило је низ проблема. Крајем XIX века почеле су се тражити нове форме организације затворених наднационалних структура, које су адекватније новој епохи светске борбе за власт, информацију и ресурсе. Ради се о “Групи” других структура (или друштву “Ми”), које је створио С. Родс, а развио А. Милнер. Масонерију нико није укинуо, она и даље има значајну улогу али више није једина и доминирајућа форма конспиролошких структура. Тако су у руској револуцији масони ложе “Велики Исток Француске” деловали веома активно (преко Керенског), али је било и других снага повезаних са британском обавештајном службом, Рокфелерима, Американцима, немачким Генралштабом и наравно, са контраобавештајном службом Русије која је ослоњена на империјски орјентисане бољшевике. Резултанта тих сила била је – Октобарска револуција.

После Другог светског рата појавила се потреба за новим “покољењем” затворених структура и оне су се појавиле. Четврти Рајх Бормана, Билдербершки клуб, Римски клуб, Трилатерална комисија… Многи од чланова остали су масони, илуминати, бнај-бритовци и други, но биле су то принципијелно нове структуре “затворене” под новим задацима.

 • А шта је са светском јеврејском завером у коју верује не тако мали број људи?

 • У основи легенде “светске јеврејске завере” (велики допринос њеном развоју дали су масони шкотског обреда) лежи чињеница да су средином XIX века Јевреји били веома активни у финансијкој области, у медијима, науци, у значајној мери су у тим областима заузимали водеће позиције. Штавише, управо је јеврејски капитал повезао на прелазу  XIX-XX век Велику Британију и САД, које су пре тога сто година биле непријатељи. Јеврејска светска дијаспора – заиста је озбиљна сила, али далеко од тога да је једина.

Код свих крупних сила постоје дугорочни планови. Неко ће то назвати завером, ја дајем предност термину “Пројекат”. Светска историја – јесте битка Пројеката, њихова резултанта. На жалост, у Русији, са изузетком Стаљиновог периода, није било сопственог Пројекта.

 6

Сусрет председника Украјине и САД у Овалном кабинету Беле куће 18.09.2014. Фото: REUTERS…

 7

Такође тамо, но 24 године раније: председник САД Џорџ Буш-старији прима у Белу кућу председника СССР-а Михаила Сергејевича Горбачова 4. јуна 1990. године.  Фото: РИА Новости…

 • А знаменита Коминтерна?

 • Коминтерна, која је наводно распуштена 1943. године, није руски пројект (од 1936. године Стаљин је делао у том правцу и на успостављању контроле над активима те левоглобалистичке организације). Уопште, треба рећи да је у “Пројект СССР” од самог почетка било уграђено много инородних елемената који су реализовали интересе различитих држава и структура (пре свега, зактворених). Као што је показала историја, Стаљин је успео само привремено да придави ту неприродност, но, после његове смрти она се постепено регенерисала. Заједно са интересима преобраћене совјетске номенклатуре, тај фактор је одиграо велику улогу у ликвидацији пројекта, тачније у свеукупности пројекта (који ионако није постао системски) СССР.

 • А шта кажете о рептилоидима Андреј Иљич? Та тема је данас у Америци веома популарна. Премда већ хода и по Русији. Два озбиљна доктора наука су ме уверавали да су власт на планети преузели дошљаци са планете Драка или Нибиру, преузевши људски облик. Сви западни председници су рептилоиди. Но, они могу препознати према карактеристичним посебним ознакама. На интеренту има мноштво клипова са тим рептилоидима у Белој кући итд.

 • Ја волим научну фантастику, фантазију. Међутим, верзију коју је протурио Американац Ајком не желим да коментаришем. Мислим да се овакве верзије свесно протурају како би се одвукла пажња од реалних тајних структура управљања. И да се искомпромитује само тражење скривених механизама историјског процеса у целини, укључујући древну историју и загонетност настанка човека.

 • Хајде онда да попричамо о реалним структурама, на пример о Билдербершком клубу. Многи управо тај клуб називају тајном владом Земље. Једном годишње високо рангирани чланови Билдерберга се састају у хотелима Рокфелера или Ротшилда, иза затворених врата разматрају актуелне проблеме човечанства, доносе своје одлуке.

 • Реална власт је – тајна власт. А Билдерберг клуб је видљив, код њих се појавио чак и сајт. “Билдерберг” је фасадна организација глобалне елите. Клуб је створен 1954. године ради помирења старе европске елите, како оне која је подржавала Хитлера (линија гибелина), тако и оне која се борила против њега (линија гвелфа)[2] са англосаксонцима и њено интегрисање у њихов пројекат уопште и евроунијски поготово. Данас се “Билдерберзи” баве оним питањима која су постављена у реално затвореном, често неформалном режиму.

 • У децембру нас очекује тужан јубилеј, 25 година од “историјског” сусрета Буша и Горбачова на Малти. Формално, то је представљало крај “Хладног рата”. Практично су тамо Горби и његова екипа срамно предали СССР и цео совјетски блок Западу. Ускоро је произашла највећа геополитичка катастрофа ХХ века – распао се Совјетски Савез. Место издаје очигледно није било случајно изабрано: острво – заоставштина моћног реда Малтешких витезова. На смутна сумњичења наводе и два главна бестселера с почетка ХХI века, које су очигледно неке утицајне силе распространиле широм света. Ради се о “Де Винчијевом коду” Дена Брауна која приповеда о реду Темплара и “Опус деи”. Сага Џоан Роулинг о Хари Потеру отворено пропагира ред Хоспиталијера.[3] Постоје јака мишљења да су управо ти редови основани много векова раније и тајно усмеравају ход светског развоја.

 • Не усмеравају – него само покушавају. Притом, како у сукобу једних са другима, тако и у борби са англосаксонцима. Име новог римског папе-језуите “Франциско” – представља својеврсни симбол измирења старих противника језуита и фрањеваца пред лицем притиска од стране англосаксонаца. Савезник та два реда био је Малтешки ред чија је давна специјалност – посредништво између Ватикана и МИ-6 и ЦИЕ. Малтешки ред представља елемент система “Ватикан”. Да, предаја социјалистичког блока и СССР-а Американцима и наднационалним структурама у виду лика Џорџа Буша старијег догодила се на Малти, но, Горбачов је на Малту долетео после сусрета са Римским папом Јованом Павлом II који је благословио “Горбија” на предају социјалистичког блока и своје земље. Хијерархија је очигледна.

 8

Тај сами сусрет на Малти. На фотографији: слева – министар иностраних послова СССР Едуард Шеварнадзе, други слева – Генерални секретар ЦК КПСС Михаил Горбачов, други са десне стране – председник САД Џорџ Буш. Фото: РИА Новости.

 • Покушај да се људи убеде да било која самостална структура – Билдерберзи, малтежани, масони, ротшилд-рокфелеровци итд. самостално управља светом, одводи нас од реалних механизама светског управљања, од Мреже у целини, замењујући је приватним ћелијама. Још један пријем – сакрити читаве структуре (корпорације, банке) за конкретна лица или партије. Тако нам национал-социјализам представљају као дело нацистичке партије и Хитлера и К°. У стварности су творци нацизма и пројекта “Трећи Рајх” били пре свега англо-амерички банкари и индустријалци, корпорације типа I.G. FarbenindustrieAG.

Подробније о томе како су те структуре стварале прву форму Европске Уније – Хитлеровски Трећи Рајх, може се прочитати у веома интересантној књизи Дмитрија Перетолчина “Светски рат и светске елите”. Она је изашла у серији “Игре светских елита”. Андреј Фурсов препоручује да се прочита (Издавач «Книжный мир»). Ту серију ми смо замислили специјално ради публикације радова о глобалној елити, њеним структурама.

 • А шта бисте Ви још препоручили да се прочита Андреј Иљич?

 • Радове Александра Шевјакина о томе како се распао СССР, Александра Островског о Стаљину и Владимира Павленка о Римском клубу. Сва тројица аутора су изврсни. Такође веома препоручујем роман Олега Маркејева и Александра Герија који пројашњавају слику света. узгред, Гера и Маркејев су погинули под неразјашњеним околностима.

 9

Савремени политички лидери на 70-ту годишњицу искрцавања савезничке војске у Нормандији (2014). То је “отворена” светска влада. А како изгледа тајна? Фото: REUTERS

 • И последње питање – шта нас очекује? Победа организатора светске владе?

 • Тешко. Постоје кланови, етноцивилизовани и – још увек – државни интереси, које је тешко примирити. Зашто би Кинези или муслимани кренули под светску владу? Па ни Руси неће поћи. Реално је смањење броја затворених наднационалних структура, од којих ће свака контролисати свој макрорегионални блок. А то је далеко од реалне светске владе. Поред тога, када се руши свет – а капиталистички свет се руши! – спасавају се мада не само појединци, али не ни сви заједно, него у јатима. Нас очекује борба јата – најразличитијих. И старих, сасвим древних, и релативно младих. Затворено друштво једном никнувши, по правилу не исчезава, оно се трансформише било да се ради о жрецима древног Блиског Истока, Тријадама, Темпларима, масонима, илуминатима, англосаксонским клубовима, Коминтерни, Четвртом Рајху и многим другим.

Материја (људи), енергија (новац) и информација (идеје) пошто се обједине добијају надчовечанско, надсоцијално својство и почињу да постоје сами по себи, пажљиво чувајући себе, своје границе и убеђујући околни свет у то да они као организација не постоје. Друга је ствар што се они као организација временом трансформишу, узимају другу форму (“Змија” скида стару кожу и гризе сопствени реп), ступају у чудне односе једна са другом и са фасадним структурама. Али долази дан када се у условима кризе примиче одлучујућа битка за Будућност и затворене структуре излазе на површину и (или) дају до знања о себи. Мислим да је управо са тим повезан оштро увећани обим штампане продукције о тајним друштвима. Будућност наступа и у њој ће победити онај који ухвати адуте. Зато на питање у којој валути чувати новац, ја одговарам – у валути “аутомата Калашњиков”. Или у најмању руку, у добром комплету ножева за гађање.

Видео:

Превод са руског: http://genocid.net/news_content.php?id=3340

 

[1] Борьба нанайских мальчиков  – Сценски наступ где један човек обуче костим у виду двојице дечака и изиграва тучу једног са другим (примедба преводиоца).

[2] Гвелфи и Гибелини су две фракције које су подржавале папу, односно “Свето Римско царство” у северној и централној Италији. Током 12 и 13 века ове две фракције су се поделиле и сукобљавале што је имало великог утицаја на политику италијанских градова-држава. Та подела трајала је све до 15 века, а очито су нека трвења представника те елите преживела и до ХХ века (примедба преводиоца).

[3] Ред Хоспиталијера је претеча Малтешког реда. Ред Хоспиталијера светог Јована од Јерусалима је 1113. године службено признат после проглашења Свечане Привилегије од стране папе Паскала II. (прим. прев.)