Марва и Волга

233

Александар РОЏЕРС

 

Андреј Иљенко, један од идеолога украјинских нациста, писао је пре пар година да “у грудима сваког гоље куца срце украјинског националисте”. Како се испоставило, он је био апсолутно у праву – украјинским националистом може постати само глупа марва.

Гоље карактеришу три основне црте: глупост, агресивност и кукавичлук. Гоље се туку само кад су у групи на једног и само када осећају да неће добити одговарајући одговор.

Управо тако су се понашале евромајданлије у Кијеву, када су “Беркуту” забрањивали да реагује. Управо тако они су убили Бузину и друге неистомишљенике. Управо тако они дејствују две године на Донбасу – избегавајући блиски бој и дејствујући искључиво издалека, гађајући стамбене четврти. Управо тако су они данас напали на Василија Волгу.

Ако неко мисли да реч “марва” представља увреду, треба рећи да то није тако. То је просто констатација чињенице. “Марва” у преводу са пољског значи стока, а стоку карактерише то да дејствује искључиво у саставу стада. Исто као мајданска марва.

Кукавичка мајданска марва може нападати само

А) Руљом на једног

Б) С леђа

В) Пожељно на старце, жене и децу

Истина, недавно су у Кијеву на њих наваљивали и пензионери па су због тога они данас напали на једног старца који је покушао да чује наступ Волге.

Деда им је, узгред, поставио савршено правилно питање: “Какво ви имате право?” Никакво. У нормалним земљама држава има монопол на насиље, а његова примена је строго регулисана. Али у Украјини нема државе па може свако себе прогласити “патриотом” и чинити све што му се прохте.

А сарадници МУП-а мирно стоје кад се поред њих чини злочин и само блеје – “А можда не треба?” То нису снаге реда, то су бескорисни трутови у униформи. Иако ја схватам да није лако радити у милицији, када је сам министар мајданска марва.

Неко мисли да то они раде из патриотизма? Не, ако те наказе извршавају наређења олигарха и партија на власти. А потом се надају да ће побећи од одговорности.

Празнина њиховог испољеног “патриотизма” добро се види на примеру прохунтовске новинарке Лизе Богуцке.

“Два месеца не плаћам комуналије. Немам од чега. Постоји нада да ћу можда некада зарађивати да могу да платим грејање и струју. Слава Богу што немам гас. У супротном, схватила би да нећу моћи плаћати још веома дуго. Ја сам схватила главно: високе тарифе за становнике – то је БОРБА са олигарсима”.

                                                                                  Лиза Богуцкаја

Једна од најзапенушанијих новинара кијевског режима. отишла је из руског Крима и редовно састављала “патриотске” текстове. И до свега јој је стало – позивала је да се и Крим умори глађу и жеђу. Позивала је и да се сепаратисти бомбардују. И мрзи Путина. И пише о тамо некаквој “деокупацији” (иако је једина окупација – окупација робова из Кијева од стране Стејт Департмента).

Но, сада код хунтице нема новца за издржавање волонтерских курви – тамо нема ни за своје. Лизоњка је пустила слиницу да не може да плати комуналије (а шо такоје? Евротарифе – то је део интеграција, требало би да се радује) и спрема се да се сели из Украјине.

Суштина гоља је – насрати и бацити на депонију. Такви дођу у природу, загаде је, смеће иза себе не покупе (добро је ако још и шуму не запале), а потом кад следећи пут дођу “фуј, ту је насрано”! Па ви сте то насрали! Не, код њих су увек насрали.

Колико је патриота с “Мајдана” већ побегло из Украјине? Колико их путује у омражену “земљу-окупатора” ради зараде? Десетине? Стотине? Хиљаде? Чикин, Грачов, Дорн, Зеленски – то су само они које ми знамо.

Иако код ФБС и пограничара сада постоји доста подробан списак активних мајданлија-русофоба и многе од њих су већ ухватили на граници или депортовали. На шта мајданлије тако смешно цвиле на социјалним мрежама – “Самовоља”! Не, ако сте једном признали земљу-агресора, онда није фер путовати у њу ради зараде. Држите своју шизофренију кући, у резервату гоља.

И ето ти незапослени имбецили у хрпама јуре (погледајте, на видеу радни дан, подне, сви нормални људи тада раде, а тамо хрпа незапослених) такође желе брзо да отпутују из тог пакла, који су они својим рукама направили од Украјине.

Куда ће они отићи? У ЕУ? Па коме су они потребни? У “земљу-агресора”? Овде им се такође не радују. Посебно ако сазнају да су сељачине подржавале амерички Мајдан.

Проблем је у томе што гоље никада ништа не могу створити (само ако се не налазе под будним оком службе за кажњавање). Они попут скакаваца могу само да ждеру, уништавају и загађују.

Александар Роџерс, специјално за News Front

Превод ФСК са руског: http://news-front.info/2016/04/22/bydlo-i-volga-aleksandr-rodzhers/