“Ово је моја Отаџбина!” – легендарни боксер Рој Џонс је прочитао стих из филма “Брат – 2” (ВИДЕО)

250

Пошто је добио руско држављанство, легендарни амерички боксер Рој Џонс-млађи је учествовао у промо-споту РЕН-ТВ који је посвећен годишњици погибије глумца Сергеја Бодрова која се одиграла 19. септембра.

Ово је у четрвртак саопштено ТААС-у у медија-служби телевизије.

Џонс је у знак сећања на Бодрова прочитао стихове “Родное” Владимира Орлова (Сазнао сам да код мене…) који су изговорени у филму “Брат – 2”. На ТВ-каналу су истакли да “боксер још увек не говори баш најбоље руским језиком, али је за време снимања показао пример истинске шампионске воље”.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=kBfVNCGaEJo

 

 

“Џонс је могао течно и са необично добрим нагласком за странца, да прочита стихове који су познати сваком љубитељу руског филма, о “стазици, песку и кукурузу у пољу…” – додао је представник РЕН ТВ.

На годишњицу погибије глумца, 19. септембра, ТВ канал ће показати најпопуларније филмове са његовим учешћем, а такође и документарни пројекат “Вечно млад. Два живота Сергеја Бодрова”.

“Филм говори о оном Сергеју Бодрову који није позат широком аудиторијуму.  Не о херојском борцу из народа, не о “момку из суседства”, већ о реалном човеку – научнику у рангу магистра и познаваоцу италијанске средњевековне уметности” – истакли су на РЕН ТВ.

Тога дана ће ефир ове телевизије приказивати филмове «Брат», «Брат-2», «Рат» и «Кавкаски заробљеник».

Ујутро, 20. септембра 2002. године, екипа која је снимала филм «Связной» на челу са Сергејом Бодровим упутила се са Владикавказа у планине. Снимање је трајало цео дан и када се смрачило, седморица учесника, рачунајући и учеснике коњичког театра, вратила се назад у град.

 У том тренутку се изненада покренуо глечер Колка. У резултату природне катастрофе, без трага је нестало 125 људи, међу њима и екипа сниматеља Сергеја Бодрова-млађег.

Превод са руског: http://rusvesna.su/news/1442529246