Пол Крег Робертс: ЦИА се припрема да смени Трампа са места председника САД

387

Пол Крег Робертс је познат по својој оштрој критици власти САД, у првом реду администрације Џорџа Буша. Због његових грубих материјала многи експерти су почели да га називају маргиналним аутором који живи у свету својих фантазија.

Међутим не треба да се заборави да је он један од јачих представника елите САД који је „предат забораву“ због своје позиције према поступцима администрације Буша и „наранџастим револуцијама“ у Грузији и Украјини.

Робертс је републиканац старог кова, он је носилац Ордена Почасног легиона, заузимао је место помоћника за економску политику министра финансија САД у администрацији Роналда Регана, радио је као виши научни сарадник Хуверовог института на Стенфордском универзитету. Не треба ни да се заборави да је он био уредник и коментатор издања кава су The Wall Street Journal, Businessweek, The Washington Times.

У свом новом материјалу, пише он, ЦИА може да организује преврат у САД, тим пре што наведена служба има богато искуство на смењивању већ изабраних лидера.

Осим тога, ЦИА одавно организује преврате по другим земљама. А сада, судећи по свему, треба очекивати да ће и у САД да дође до преврата који ће она организовати.

Када су „проститутке“ (крупне медијске компаније) први пут објавиле непотврђену информацију о томе да је до избора Трампа дошло захваљујући уплитању Русије у изборе у САД-у, (захваљујући информацији безимених сарадника ЦИА), и ФБИ и директор Агенције за националну безбедност су изјавили да они не потврђују те оптужбе.

Али одједном се појавио извештај Washington Postа, чија истинитост изазива сумњу и који је очигледно припремила пропаганда са циљем да се Трамп дезавуише. У извештају се каже да је до отицања информација дошло уз сагласност ФБИ и Агенције за националну безбедност: „Директор ФБИ Џејмс Б.Ками и директор Агенције за националну безбедност Џејмс Р.Клапер-млађи слажу се са оценом ЦИА да се Русија умешала у изборе 2016.године како би помогла Доналду Трампу да победи“.

Та открића треба очигледно потпуно да спрече причу да ЦИА и ФБИ нису били упознати са намерама председника Русије Владимира Путина.

Позиције Камија и Клепера су биле објављене у саопштењу у коме је речено да се директор ЦИА „састао посебно са директором ФБИ Џејмсом Камијем и директором Агенције за националну безбедност Џимом Клепером“. У току сусрета стране су продискутовале основне мотиве и намере уплитања Руске стане у председничке изборе САД-а.

Скрећемо пажњу да та информација долази од ЦИА. То није потврдио ни ФБИ, ни Агенција за националну безбедност. А у ствари, обратите пажњу да је Washington Post, који шири ту причу уз дозволу тајних служби, саопштио: „ЦИА и ФБИ су одбили да прокоментаришу саопштење Бренана да су сарадници ЦИА заједно са члановима сенатског комитета за обавештајни рад почетком овог месеца испровоцирали политичку буру“. Другим речима ЦИА може у уста других сарадника који се баве обавештајним радом да убаци шта год хоће.

Хилари изјављује да се Путин умешао у изборе зато што је баш не воли превише, јер се добро сећа њеног уплитања у кампању (преко финансирања НВО) при његовом поновном избору. Уколико је оно што Хилари говори тачно, било какво мешање Русије, за које за сада нема ни једног доказа, усмерено је против Хилари и нема ничег заједничког са руским утицањем на Трампа. То саопштава Washington Post.

Сви сарадници ЦИА који дискутују о умешаности Русије то чине као „извори који желе да остану анонимни“.

Тако постаје очигледан „успешан“ корак против новоизабраног председника, заснован искључиво на непровереним анонимним тврдњама које је изговорио не зна се ко!

Девин Нуњес, руководилац Комитета за обавештајни рад Представничког дома, који врши надзор над ЦИА, изјавио је да ни он, ни комитет нису добијали никакве доказе од ЦИА који би потврдили информацију медија. Он је замолио Агенцију да информише Комитет за обавештајни рад о наводно постојећим документима. Међутим – одговор није добијен.

Према подацима Washington Postа Нуњес је рекао: „Ми нисмо добили никакву информацију од обавештајне заједнице САД која би потврдила да су они осмислили нови прилаз том питању. Ја сам узнемирен да наводно нова информација наставља да стиже у медије, а да није предата Конгресу“.
Из Нуњесове изјаве постаје јасно да ЦИА, како би почела преврат против изабраног председника САД Трампа, користи „преститутке“.

Дрскост директора ЦИА Џона Бренана претпоставља да се он нада да ће преврат бити успешан. У супротном – он је готов – баш као и Безос, Washington Post и све остале „преститутке“.

Критичари Трампа, левичари и десничари, либерали и прогресивци, једноставно иду на руку Трампу. Трамп не треба да подсети на претходнике прогресивце, јер су било какве промене немогуће уколико нема изузетно обавештених и јаких фигура на највишим положајима. Они, који идеализују Бернија Сандерса испадају из игре. Слаба Сандерсова фигура није у стању да изађе на крај са снажним олигархијским групама које управљају Америком. Када, најзад, ми добијемо довољно јаког председника који ће бити у стању да изврши измене одозго до доле, левичари – либерали – прогресивни елементи – сви ће се придружити у својој осуди агенције ЦИА!

Уколико се покаже да су фигуре, које је Трамп поставио за своје најближе сараднике маргиналне у војним питањима, како би се обезбедила војна заштита САД од преврата који смера ЦИА против новоизабраног председника, у том случају не треба очекивати инаугурацију Доналда Трампа 20.јануара.
Ми смо на етапи када само контрапреврат против ЦИА и снага Хилари Клинтон може да спаси америчку демократију. Државна издаја је у САД и жива, и здрава! И успешно ради против америчке демократије и легално изабраног председника Трампа.
——————————
Превод ФСК са: http://ktovkurse.com/politika/pol-krejg-roberts-tsru-gotovitsya-k-smeshheniyu-trampa-s-posta-prezidenta-ssha