Пред нама је линија мртвила и деградације европске културологије

255

Владимир Усманов

Генерал Владимир Усманов о раду карикатуриста-богохулника из „Шарли Ебдо“-а  који су исмевали жртве катастрофе над Синајем…

Чује се да је Русија врло узнемирена због богохулничких карикатура „Шарли Ебдо“-а  чији је повод катастрофа авиона над Синајем…

О раду тих карикатуриста-богохулника и о томе чиме им се  супротставити размишља саветник гувернера Курганске области, генерал-мајор, професор, доктор педагошких наука, Владимир Усманов:

У сну сам размишљао о теми, о којој сам хтео да говорим на 16. конференцији асоцијације писаца Урала. Хтео сам да кажем: „Бесмртни пук  као ћутљиви израз власти народа“. То је било онда, када је на челу Бесмртног пука од десетина хиљада Црвеним тргом прошао Путин. Он је тиме показао да је са народом.

Сетио сам се марша руководилаца неких европских земаља по улици, затвореној за пролаз, пошто је пуцано у „Шарли Ебдо“. Помислио сам да се већ тада видела трулеж. Ко то иде отворено, ко иде  пун осећања за „морал“  и ко  хода да би показао да му је жао поубијаних  сатаниста?  Ти сатанисти  не само да су такли у светињу муслиманског света, већ су  исмевали и  хришћанство. За њих  то није ништа. Мислим да пред нама није провокација, већ линија мртвила, односно деградације европске културологије. Таква културалност треба да заташка врзино коло, непостојање морала, идиотизам, јер људски поступци не треба да имају моралне границе. Односно, моралне границе не треба ни да постоје. Тиме они отварају не само Овертонов прозор, а то није први пут. Али ни ја не могу да схватим подметање гомилама арапских миграната који ће из неопходности  проћи по Француској. Новине се продају не само у Француској, већ и по читавој Европи. То је улагивање гомили псеудоизбеглица са Блиског Истока.

Ништа се не ради случајно. Тамо одавно нема ничег ни слободног, ни случајног. Иза свега је режија. Доказ мржње према свима нама, према свему руском, према руском народу. То је неприкривена, дубока, зверска мржња. То  је тренд  подршке бандеровштини у Украјини. Чиме можемо да одговоримо? Само чврстом позицијом!То је наша традиција, то је култура Русије, патриотско васпитање, васпитање младих. Хоћемо да верујемо да Бог Русију неће оставити.

————————-

Превод са: http://ruskline.ru/news_rl/2015/11/07/pered_nami_liniya_mertvechiny_evropejskoj_kulturologii/