Западни лидери попут стада гадаринских свиња, јуре у пропаст

229

Протојереј Александар Кузин је прокоментарисао речи Александра Лукашенка изречене у ОУН, који је рекао да ће Господ казнити руководство земаља које чине безакоња по свету…

Као што је речено, 28. септембра одржана је 70-та седница Генералне скупштине ОУН на коме су говорили шефови држава. Међу њима и председник Белорусије Александар Лукашенко.

“Ви сте криви, кажете да сте погрешили, требало би да се зауставите. Али не, ви поново идете даље. Почели сте са Тунисом, а завршили са Либијом. Сценарио је један те исти. Распели сте Председника Гадафија, уништивши државу. Да ли је у Либији постало боље? Не. Упали сте у Сирији. Питање: зашто? Због чега ви убијате људе? Због чега рушите актуелног председника? Шта вам нису удовољили? Штавише, масакром у тој земљи ви бришете прве трагове наше заједничке цивилизације. Реците светској заједнице шта ви хоћете и чему стремите? Бар са ове говорнице Генералне скупштине ОУН” – рекао је између осталог белоруски лидер.

Говорећи о украјинској кризи, А. Лукашенко је приметио да уколико се не заустави крвопролиће у Европи, братоубилачки покољ, може доћи до ескалације тог сукоба – и тада ће бити вруће читавом цивилизованом свету. “Извините, учинићемо још један корак ка глобалном конфликту, а можда и ка светском рату, већ у центру цивилизованог и напредног света. Заиста, ступивши у нови миленијум,  зар ми нисмо схватили колико су и мир и људска цивилизација крхки? Ја то нисам рекао да бих побрајао познате догађаје, него да бих моћнике овог света довео до једне мисли. Јасно. Данас нема те силе која вас може зауставити. Али шефови држава које су починиле богохулства, све су верујући, чак и јавно се моле Богу. Но, Господ све види. И Он је праведан. А ако се наљути и казни починиоце? Вас, ваше народе који ће невино пострадати због ваших авантура?” – истакао је председник Белорусије.

Упозорење А. Лукашенка за “Руску Народну Линију” је проанализирао познати московски пастир, клирик храма светих Козме и Дамјана у Шубини, протојереј Александар Кузин:

То упозорење које је изговорио Лукашенко је веома значајно, јер он се све до сада није позиционирао као верујући човек и присталица хришћанских вредности. Председник Белорусије је у ОУН је изнео пасаж који много објашњава и који све поставља на своје место. То је нешто што веома радује.

Речено је: “Који у Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер није веровао у име Јединороднога Сина Божијег” (Јован 3:18). Безбожно делање обавезно ће довести до распада личности носилаца западне цивилизације, што се и одиграва пред нашим очима. То се види по квалитету личности лидера западних земаља који не верују у Промисао Господњу него верују у своје месијанство, одбацујући хришћанско мишљење. Западни лидери, попут крда гадаринских свиња, већ су се устремили ка провалији.

Владимир Путин је међу руководиоцима западних земаља као Гуливер међу Лилипутанцима. Он се толико издваја по заснованости својих речи, расуђивању, да то чини част и њему и нашем народу.

Не треба чекати египатске пошасти. У Јапану је дошло до експлозије нуклеарног реактора, али су пре тога Јапанци претили да ће одузети Русима Куриле. Мени се чини да се становници те земље ипак нису уразумили, за разлику од Пољака. У погибији председника Пољске под Смоленском осећа се Десница Божија. Сва Пољска је била потресена тим допуштењем Господњим које је постигло резултат, јер је постало више него очигледно како се променила политичка орјентација пољског народа. Покушаји Пољске да агресивно утичу на Русију претрпели су неуспех. Иако су наши лидери, тешка срца, већ пристали да је СССР крив за масакр у Катинској шуми, али Господ нас није оставио, показавши преко авионске катастрофе да то није истина. И после погибије Качинског, утихнуле су оптужбе на рачун Русије.

Превод са руског:

http://ruskline.ru/news_rl/2015/09/30/zapadnye_lidery_kak_stado_gadarinskih_svinej_uzhe_ustremilis_k_propasti/