Звер из Апокалипсе се огласила! (2)

198
Валериј Филимонов

У документу се говори и о потпуној добровољности коришћења тих технологија: „Добровољно учествовање. Ништа из овог Закона не може да се протумачи као захтев да родитељ или старатељ  обавезно користи уређај за праћење као контролу где се одрасла особа или дете налазе.“

У нацрту закона није било ни потврде за речи да: „Закон даје врло широко тумачење „психичког растројства“, укључујући и ADHD и биполарна растројства. Али – најинтересантније је да је у психичко растројство укључено и такозвано „невољење  власти“, које је у Закону описано као Oppositional Defiant Disorder (растројство изазвано стањем опозиције). Тај закон омогућује да се микрочипови са модулима за праћење постављају испод коже било ком Американцу који опозиционо размишља, тако да се у будућности над њим има потпуна контрола“.

Баш  велика ствар – отрежњење и разум. Несумњиво је да прихватање закона о коме говоримо треба да изазива одређени немир на плану могућег проширења примене правне праксе, што ипак треба да се ради и уз духовно размишљање.43991

Нема сумње да ће раније или касније технологије електронске идентификације довести до коришћења уређаја или модула који ће бити имплантирани и недељиви од људског тела. Још почетком ’90-х година на то је упозоравао преподобни Пајсије Светогорац: „То верницима треба саопштавати тако да им се у душе увлачи благи немир који ће их натерати да се правилно припреме.“ При том је велики старац подвлачио: „Не треба их доводити у стање панике, зато што ће у тежак положај да доспеју не само хришћани, већ и они који ће стићи са ђаволове стране“.

А затим је о томе говорио и наш драги старац – архимандрит Кирил (Павлов): „Мислим да је то сада прва етапа – бројеви, а затим ће доћи електронска картица. Сада је још прилично једноставно, затим ће бити  компликованије да се извучемо, а после тих картица ће бити и модул“.

Стварно, постепеност увлачења човека у светски систем тоталне контроле и потпуног управљања сваким човеком и друштвом је увек иста: идентификациони број – смарт-карта са идентификационим бројем – идентификациони модул који се неће моћи одвојити од људског тела. Систем цифарског кодирања људи је уведен како би се на крају на тело човека поставио „цртеж-модул“ . То је јединствен процес!

Али информација о увођењу овог или оног начина и средстава за идентификацију човека треба да буде проверена, прецизна и да се не може негирати, иначе може да посеје панику међу духовно недовољно јаким људима, а опонентима може да да повод за обрзложену критику. А када ствар дође дотле – више нико неће поверовати да је наступило ОНО време…

18235Познато је да су у ЕУ и Русији званично објављени концептуани документи у којима су дате препоруке и наведени конкретни рокови за усвајање електронских идентификационих модула у свакодневни људски живот као новог начина постојања човека у јединственом глобалном дигиталном друштву.

То не значи да ће код грађевинара „електронског Вавилона“ све проћи тако глатко. Хвала Богу, постоји још велики број људи који мисле својом главом и који се боре против стварања „новог светског поретка“ антихристовог, који се боре за своја законита уставна права и који раде у потпуном складу са званичном позицијом Руске православне цркве.

И није паника, није страх земаљски, људски пред противником Бога и „сином погибије“, како то желе да представе његове присталице глобализације, већ страх Божји који просветљује душе, и жеља да се Господу и  блиским служи у истинској љубави, и да се руководи православцима, који се не плаше да укажу на светско зло и да се боре са вапијућим безакоњем.

—————————

Валериј Павлович Филимонов – руски писац, стручњак за кибернетику и системе управљања

ПРЕВОД ФСК

ИЗВОР: http://ruskline.ru/special_opinion/2016/dekabr/zver_iz_apokalipsisa_nachal_svoyu_rabotu/