КиМ: Специјалне јединице РОСУ распоређене у северном делу Косовске Митровице

151

На стотињак метара од новосаграђеног моста у северном делу Косовске Митровице код Дудиног крша налази се десет оклопних возила Специјалних јединица Косовске полиције.

Репотер Коссева је на лицу места затражио изјаву од полицајаца због чега се они тренутно налазе на овом месту. Међутим, како му је речено, они нису овлашћени да дају изјаве и упутили су га на њихову базу у Јужној Митровици.

Према незваничним информацијама са терена, овакве јединице се налазе и код Лепосавића.

Данас се у Србији одржава референдум за уставне промене, који је косовска власт забранила да се одржи на Косову, а власт Србије организовала гласање за своје држављане са Косова ван ове територије – у Рашки, Новом Пазару, Куршумлији и Врању.

То је уједно и први пут да Срби са Косова не гласају на Косову. У међувремену је шеф Српске листе Горан Ракић данас обећао да ће се у свим већински српским срединама на Косову гласање одржати 3. априла – када се буде бирао председник Србије.

Осим новог обећања, дао је још један ултиматум косовским властима: Уколико се Србима не дозволи да гласају у свим српским срединама на пролеће, Срби ће увести реципроцитет. Досадашња обећања и ултиматуми из ове странке нису испуњени.

(КоССев-Нова.рс)

НСПМ